Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dynamo prohrálo s Hradcem Králové. Rozhodla patička Vašulína

Více než 2 800 diváků dnes na českobudějovickém Střeleckém ostrově sledovalo prohru domácího Dynama 0:1. Hostující Hradec Králové si z jihu Čech odváží tři body díky jediné brance z druhého poločasu.

Domácí se snažili být v úvodu aktivní. První výraznější šanci měl v 10. minutě po přihrávce Jakuba Hory jeho spoluhráč Ondřej Mihálik. Brankář Vilém Fendrich ale svůj tým podržel. Ve 23. minutě pálil z vápna právě Jakub Hora na bližší tyč, ale i tento pokus Fendrich zneškodnil. 

Přihrávku do běhu dostal ve 30. minutě domácí útočník Fortune Bassey, který doběhl s dvěma obránci na zádech až před Fendricha, ale ten pomalu letící střelu bez problémů zneškodnil. Náznaky měli i hráči Hradce Králové, ale vyloženou příležitost už diváci neviděli, a tak se po poločase šlo do kabin za nerozhodného stavu. 

V poslední minutě střílel Mršić

V druhé polovině utkání byli hosté aktivnější a v 53. minutě slavili gól. Hradec Králové útočil z pravé strany, Adam Vlkanova poslal přihrávku směrem k brance, kde stál připravený útočník Daniel Vašulín a ten překonal Vojtěcha Vorla patičkou. 

Dynamo se snažilo zvrátit utkání, ale pokus Hory hlavou jen přeletěl bránu. Hosté pak mohli dokonce zvýšit, když vypálil z dálky Vlkanova, ale nemířil mezi tři tyče. V závěru se domácím nepodařilo Hradec Králové zamknout před bránou. Jedinou vážnější šanci měl v poslední minutě Matej Mršić, ale jeho pokus z hranice vápna Fendrich zneškodnil. 

„Budějovice mají velmi dobré mužstvo, o to víc si toho ceníme. V zápase pro nás bylo důležité vystihnout největší zbraně soupeře a připravit se na ně, což je náš hlavní úkol. V poslední době se nám to daří, dokážeme soupeře udržet na uzdě a dokonce udeřit. Dobrá organizace hry, narušení rozehrávky soupeře a pochytání přechodové hry Budějovic, to byl klíč k úspěchu,“ zhodnotil výsledek utkání trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

„Prohra doma nás hodně mrzí. V prvním poločase náš výkon snesl nějaké měřítko, dokázali jsme si vytvořit převahu a měli nějaké možnosti ke střelení gólu,“ reagoval trenér domácích David Horejš, podle kterého se v první polovině utkání podařilo domácím překonat vysoké napadání hostů. I proto ho mrzely nevyužité příležitosti. 

„Druhý poločas byl z naší strany hodně špatný. Chybělo tomu všechno - emoce i větší zápal pro to udělat něco pro vítězství. Ani jsme si tam nevytvořili soustavný tlak. Hráčům jsem řekl, že náš výkon dobrý nebyl. Jestli chceme bodovat, musíme soupeře dostat pod větší tlak,“ přidal Horejš. 

„Věděli jsme, že je důležité dát první gól, což se bohužel nepovedlo. Ve druhém poločase nám chyběla kvalita, ztráceli jsme míče a nic se nám nedařilo,“ mrzelo obránce Dynama Martina Sladkého. Po sedmi odehraných utkáních je Dynamo se sedmi body na 12. místě. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, dynamo, budějovice, FC Hradec Králové, HC Dynamo Pardubice, Vilém Fendrich, Česko, Střelecký ostrov, Jakub Hora, Matej Mršić, SK Dynamo České Budějovice, Adam Vlkanova, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo prohrálo s Hradcem Králové. Rozhodla patička Vašulína  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.