Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Musíme proměnit každou velkou šanci, říká Hora před zápasem se Slavií

Fotbalisté českobudějovického Dynama se v posledních zápasech rozstříleli, což platí i pro Jakuba Horu. Ten si zatím připsal dvě branky a obě byly vítězné. Teď se těší na zápas s pražskou Slavií, se kterou v minulosti slavil ligový titul. Nedělní zápas začíná v 16 hodin.

Vzpomenete si na to, proti komu jste odehrál poslední zápas za Slavii?
To si samozřejmě pamatuji. Bylo to proti Dynamu v Edenu. Slavia vyhrála. Tuším, že to bylo 3:1?

Těsně, skončilo to 4:1. Mohou zkušenosti z působení ve Slavii pomoci při přípravě na tak silného soupeře?
Myslím, že náš realizační tým má Slavii tak dobře zmapovanou, že se ani nebudou na nic ptát. Navíc tady máme Micka van Burena a Patrika Hellebranda, kteří tam byli ještě po mně. Ti mají čerstvější zkušenosti. Hodně kluků, které jsem tam zažil, už je pryč. Tvoří se tam nový a stále silný tým.

Nicméně někteří hráči zůstali. Proti Dynamu tehdy hráli Ondřej Kolář, Jan Bořil nebo třeba Petr Ševčík. Byli jste před zápasem v kontaktu?
Nene, teď v poslední době vůbec. Jednou za čas se ale spojíme právě s Peťou Ševčíkem. Uvidíme, jestli vůbec přijede, jelikož ho trápí zranění.

Čeká vás nejnáročnější zápas sezony?
Myslím si, že to bude velmi náročné. Víme, jakým stylem hraje Slavia. My jsme ale v dobrém rozpoložení a já od toho čekám výborný zápas. Doufám, že přijde co nejvíce lidí, kteří udělají odpovídající atmosféru.

V posledních utkáních Dynamo zlepšilo produktivitu, což platí i pro vás, protože jste si připsal dvě vítězné branky. Čekáte, že vás Slavie do mnoha velkých příležitostí nepustí?
Uvidíme. Já osobně doufám, že se do nich dostaneme a budeme je proměňovat. V Jablonci nás stálo vítězství to, že jsme měli několik brankových příležitostí, které jsme nevyužili. Se Slavií musíme proměnit každou velkou šanci, abychom mohli pomýšlet na bodový zisk.

S trochou nadsázky vás asi nezaskočí, když budete prohrávat. Stalo se vám to v posledních čtyřech ligových zápasech, přičemž tři z nich jste dokázali vyhrát.
Bylo by fajn, kdybychom jednou jako první vedli. (smích) Pokud to ale dokážeme otočit a vyhrát, tak se nikdo zlobit nebude s výjimkou Vojty Vorla. Ten už by chtěl taky vychytat nulu a my mu v tom moc nepomáháme.

Jak vy osobně zatím hodnotíte návrat do Dynama?
Změnila se moje role ve srovnání s tím předchozím působením. Přijal jsem to, i když první čtyři kola jsme nebyli spokojeni já ani trenéři. Teď se to postupně zlepšuje, dostal jsem se do toho, vím, co ode mě trenéři očekávají a jsem spokojený.

Co produktivita, dal jste si nějaký cíl v počtu branek?
Mám nějaké svoje cíle. Chci dávat góly a mít asistence, ale ta moje role teď není vyloženě o tom, abych byl ten gólový hráč. Spíš mám tvořit servis pro spoluhráče. Když budeme vyhrávat a já nebudu mít čísla, tak je nejdůležitější, že získáme tři body.

Jak vzpomínáte na působení ve Slavii?
Byl jsem asi 4,5 roku v Teplicích a nabídek bylo dost, ale nikdy se to nedotáhlo. Potřeboval jsem nějakou novou motivaci a příležitost od Slavie jsem tehdy uvítal. Nastartovalo mě to, tréninky mi hodně dávaly a moc jsem si to tam užíval. Bylo to skvělé období.

Když jste byli před dvěma týdny s týmem darovat krevní plazmu, vyplnil jste do kolonky „titul“ v dotazníku: Slavia, Plzeň a Riga.
Byla to legrace. Dělali jsme si s pár klukama srandu, že nikdo z nás nemá vysokou školu. Řekli mi, že jsem jediný, kdo má „titul“, tak jsem to tam napsal. Snad to fanoušci pochopili, musím říct, že to byla zábava.

Kterého z těch titulů si vážíte nejvíc?
Asi toho z Rigy, protože jsem tam toho hodně odehrál. V Plzni jsem taky hrál poměrně dost zápasů, ale v tom Lotyšsku jsem si to nejvíc užil, cítil jsem, že jsem k úspěchu hodně napomohl. Kromě jiného jsem si tehdy připsal tři branky a 11 asistencí.

Máte zkušenosti z předních českých klubů i ze zahraničí. Můžete s tím srovnat zázemí, které má k dispozici Dynamo? Myslím hlavně areál Složiště.
Dynamo má jedno z nejlepších tréninkových center, které v Česku jsou, to je bez debat. Tomáš Sivok s doktorem Koubkem (Vladimír Koubek, předseda představenstva, pozn. red.) mi popisovali další plány a věřím, že tady bude jedna z nejlepších akademií v republice. Je to tam perfektní pro nás i mladé hráče.

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, rozhovor, Jakub Hora, SK Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, Riga, Petr Ševčík, Mick van Buren, Patrik Hellebrand, FK Baumit Jablonec, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme proměnit každou velkou šanci, říká Hora před zápasem se Slavií  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.