Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalisté VŠTE skončili v premiéře univerzitní ligy ve čtvrtfinále

Čtvrtfinálovou porážkou 0:2 s Univerzitou Karlovou skončila cesta týmu českobudějovické VŠTE v premiérovém ročníku Univerzitní fotbalové ligy. Domácí skórovali v závěru poločasu z penalty a na konci zápasu z brejku.

Byl to soupeř už nad naše síly, i když díky urputnosti a snaze jsme dlouho drželi s favoritem krok. Bylo znát, že spousta studentů UK hraje třetí ligu a divizi,“ říká Jakub Horák, manažer týmu, působící na škole jako zástupce ředitele pro výzkum, vývoj a tvůrčí činnost Ústavu znalectví a oceňování. 

Do čtvrtfinále tým VŠTE postoupil ze skupiny, v níž dvěma brankami Sochůrka, jednou Máchy a Bačáka porazil Lékařskou fakultou UK v Plzni 4:0 a díky gólu Ficala remizoval se Západočeskou univerzitou 1:1.

„Postup ze skupiny byl našim základním cílem. A pokládáme ho za úspěch, protože třeba Západočeská či Karlova univerzita, které jsou už v semifinále, mají i sportovně založené fakulty a vybírají z mnohem většího počtu hráčů,“ dodal Jakub Horák.

V příprave vyzve VŠTE v derby Jihočeskou univerzitu

Mužstvo VŠTE tvoří studenti, hrající od divize po okresní soutěže. V kádru má na 35 studentů, z nichž je téměř polovina teprve v prvním ročníku. To mu dává další perspektivu. „Měli jsme skvělou partu i mimo hřiště a kabinu. To téhle myšlence, podporující univerzitní sport, dává další smysl,“ dodává kapitán Leoš Peroutka. Ten spolu s Matějem Sochůrkem nebo Jindřichem Sojkou patřili k tahounům týmu.

Fotbalový tým VŠTE letos čeká už jen dokopná a rozloučení se sezonou. Příprava na tu novou začne na jaře. Její součástí by se mělo stát i v poslední době trochu pozapomenuté vysokoškolské derby s Jihočeskou univerzitou. „Ale uvidíme, co koronavirová pandemie dovolí. O druhý ročník Univerzitní fotbalové ligy bychom ale neradi přišli. Ta soutěž má velký potenciál,“ uzavřel Jakub Horák.

V nové Univerzitní fotbalové lize se letos představilo 13 univerzit rozdělených do čtyř skupin. Vedle VŠTE to byla plzeňská Lékařská fakulta UK, Západočeská univerzita, pražské univerzity ČVUT, UK, ČZU, VŠCHT a VŠE, Univerzita Pardubice, Univerzita Hradec Králové, UP Olomouc, UTB Zlín a Masarykova univerzita Brno.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VŠTE

Štítky všte, české budějovice, univerzitní liga, fotbal, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, fotbalová liga, Univerzita Karlova, Jakub Horák, Západočeská univerzita v Plzni, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté VŠTE skončili v premiéře univerzitní ligy ve čtvrtfinále  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.