Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nepovedená první půle rozhodla o výhře Baníku nad Dynamem

Venkovní prokletí trvá. Dynamo v 17. kole FORTUNA:LIGY nestačilo na ostravský Baník, se kterým prohrálo i podruhé v této sezoně. Domácí o svém vítězství rozhodli už v prvním poločase, kdy si vytvořili tříbrankový náskok. O jediný gól černobílých se postaral střídající Michal Škoda.

Poprvé dostal od prvních minut příležitost Emmanuel Tolno, po zranění nastoupil také Lukáš Havel. Úvod do utkání se Jihočechům ani trochu nepovedl. Tetour poslal prudkou přihrávku pod sebe, kterou dokázal zužitkovat střelou z první Jiří Klíma - 1:0. V sedmé minutě už Baník vedl o dvě branky. Z přímého kopu zkusil vystřelit Jiří Fleišman a jeho pokus překvapivě skončil v síti – 2:0.

Špatný vstup do zápasu se na Dynamu podepsal a Baník dokázal svůj náskok ještě jednou zvýšit. Ve 27. minutě našel Kaloč rozběhnutého Davida Buchtu, který se ocitl sám před Vorlem a prosadil se přesným lobem – 3:0. Snížit mohl z dobré pozici na hranici vápna Matěj Valenta, jenže jeho střela zamířila jenom na připraveného Budinského.

Už v první půli udělal trenér David Horejš dvě změny v sestavě, další dvě přišly na začátku druhého poločasu. Hra černobílých se zlepšila, ale Baník byl stále při chuti. Podruhé v zápase se mohl prosadit Klíma, ale jeho hlavičku o zem dokázal vyškrábnout Vorel. Obrovskou příležitost promarnil střídající Vais, když dostal přihrávku od Basseye a byl zcela sám před ostravským gólmanem, ovšem zblízka ho nedokázal prostřelit.

Na hřiště se dostal také Michal Škoda, který necelých pět minut před koncem oslavil svou první branku v sezoně. Naskočil si na centr Jonáše Vaise a přesnou hlavičkou o tyč zavěsil – 3:1. Tříbrankový náskok si však domácí Baník vzal rychle zpět, protože se trefil také střídající Kuzmanović - 4:1. Dynamo tak odjelo z Ostravy bez bodů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, dynamo, budějovice, HC Dynamo Pardubice, FC Baník Ostrava, Michal Škoda, 1. česká fotbalová liga, Jiří Klíma, Jonáš Vais, Lukáš Havel, Jiří Fleišman, David Buchta, Matěj Valenta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepovedená první půle rozhodla o výhře Baníku nad Dynamem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.