Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Škoda se poprvé od srpna objevil v základní sestavě Dynama a nahrál na gól

Naposledy v srpnu viděli fanoušci českobudějovického Dynama útočníka Michala Škodu v základní sestavě ligového utkání. Včera se do ní vrátil a nejen díky asistenci na branku Fortune Basseye si vysloužil chválu.

Michal Škoda byl naposledy v základní ligové jedenáctce v srpnu při utkání s Baníkem Ostrava. Právě proti tomuto soupeři se 5. prosince prosadil gólem a o týden později se proti Sigmě Olomouc opět objevil v základu.

„Já jsem to tušil už během týdne, hodně mi pomohl gól v Ostravě. Jsem rád, že jsem od trenérů důvěru dostal. Chtěl jsem být hodně aktivní a hlavně pomoci k vítězství,“ reagoval Michal Škoda.

To se mu podařilo. Kromě jiného si totiž připsal asistenci na gól na 1:0. „Forty (Fortune Bassey, pozn. red.) byl v souboji s dvěma obránci, odrazilo se to ke mně, já naznačil střelu a posunul mu to. Forty si pak posunul míč, vystřelil a se štěstím to tam spadlo. Udělal to suprově,“ popsal Škoda. 

Toho mrzelo, že Dynamo nedokázalo Olomouc vyřadit v poháru, když doma prohrálo na penalty. „Jsme určitě rádi, že se to podařilo aspoň v lize. Bylo to vyrovnané a fyzicky náročné utkání,“ zhodnotil výhru 2:1 a dodal, že tři body chce Dynamo získat i na hřišti Liberce, kde Jihočeši odehrají poslední letošní zápas. 

Třiatřicetiletý Michal Škoda si po zápase vysloužil také pochvalu od trenéra Davida Horejše. Ten pozměnil formaci, když do utkání poslal tři stopery. V útoku pak spolupracovali právě Škoda a Bassey. „Míša (Michal Škoda, pozn. red) vnesl do naší hry oživení už v Ostravě, kde hrál důrazně a vyhrával souboje. Do zápasu proti Olomouci přinesl kvalitu, odvedl dobrý výkon a týmu pomohl. S Fortym spolupracovali velmi dobře, ten první gól udělali oni dva,“ ocenil Horejš, který přiznal, že měl Škoda těžkou situaci s ohledem na formu rozjetého Basseye. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky Michal Škoda, dynamo, fotbal, české budějovice, HC Dynamo Pardubice, HC Škoda Plzeň, HC Vítkovice Ridera, Fortune Bassey, HC Olomouc, FC Baník Ostrava, SK Sigma Olomouc, David Horejš, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda se poprvé od srpna objevil v základní sestavě Dynama a nahrál na gól  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.