Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Potvrzeno. Maksym Talovjerov podepsal se Slavií pětiletou smlouvu

, aktualizováno 5. ledna 2022, 14:17

Ukrajinský obránce Maksym Talovjerov je oficiálně hráčem Slavie. Bývalý stoper českobudějovického Dynama podepsal s pražským týmem pětiletou smlouvu. V černobílém dresu odehrál 50 utkání. Součástí dohody by měla být výměna za Patrika Hellebranda, který nyní v Budějovicích hostuje ze Slavie. To kluby zatím nepotvrdily.

Maksym Talovjerov přišel do Dynama v 18 letech, nyní v 21 letech odchází do týmu českého mistra. „Chtěl bych všem fanouškům Dynama poděkovat za jejich přízeň. Tři roky v Dynamu jsem si náramně užil a budu na ně rád vzpomínat. Teď mě ale čeká nová výzva a udělám vše pro to, abych se v kádru úřadujícího mistra prosadil,“ řekl Talovjerov po podpisu smlouvy. 

Talentovaný fotbalista prošel mládežnickou akademií Šachtaru Doněck, kde strávil 10 let. Za Dynamo odehrál 50 soutěžních utkání, přičemž 45 z nich si připsal v lize. Krátce působil také v B týmu Sparty, kde hostoval. Je také členem ukrajinské reprezentace do 21 let. 

Dynamo začalo přípravu s Basseyem a bez Talovierova. Klub získal posilu z Moskvy

Fotbalisté českobudějovického Dynama dnes zahájili přípravu na jarní část sezony. S týmem není obránce Maksym Talovierov, který by se měl připojit ke Slavii Praha. V kádru naopak zatím zůstává útočník Fortune Bassey. Novou posilou je...

„Jsem pyšný, že budu hrát za takový klub jako je Slavia. Pro mě je to jednoznačně nejlepší tým v Česku. Jsem moc rád, že jsem tady,“ vzkázal obránce. 

„Maksym přes svůj stále velmi nízký věk má už odehráno řadu zápasu v nejvyšší soutěži, dlouhodobě patřil mezi hráče, které jsme sledovali. Věřím, že se díky své kvalitě a charakteru dokáže ve Slavii prosadit,“ přidal sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Součástí dohody mezi Budějovicemi a Slavií má být příchod Patrika Hellebranda opačným směrem. Hráč nyní na jihu Čech hostuje. Později by se měl stát kmenovým hráčem Dynama. Tuto informaci zatím kluby nepotvrdily, ale k podpisu by podle informací Budějcké Drbny mělo dojít v nadcházejících dnech. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, České Budějovice, Maksym Talovierov, přestupy, Maksym Talovjerov, Patrik Hellebrand, Česko, Šachtar Doněck FC, Jiří Bílek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potvrzeno. Maksym Talovjerov podepsal se Slavií pětiletou smlouvu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.