Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dynamo odlétá do tureckého Beleku. Jihočeši tam odehrají tři utkání

Fotbalisté českobudějovického Dynama se dnes přesouvají do Turecka, kde je čeká další část přípravy. Jihočeši tam vyzvou tři zahraninčí týmy z Polska, Srbska a Ruska. V nominaci pro soustředění není žádné nové jméno, jedna posila se však možná k týmu připojí v Turecku.

Klub musel na poslední chvíli řešit nového soupeře, protože kvůli koronaviru do Turecka neodcestoval maďarský tým Mezőkövesd-Zsóry. „Tým Davida Horejše se podle původního plánu utká s ruským klubem FK Chimki, platí také zápas s polskou Cracovií Krakov a nově přibyl zápas se srbským prvoligovým týmem FK Kolubara,“ informoval mluvčí klubu Aleš Strouha

Zároveň se přehodilo pořadí zápasů. Dynamo tak nejdříve vyzve 21. ledna polský tým, 24. ledna se utká s ruským klubem Chimki a 28. ledna čeká Jihočechy srbský soupeř. 

„Trenér David Horejš vezme do Beleku prakticky kompletní kádr doplněný o několik hráčů dorosteneckého věku. Na jarní část sezony se bude v Turecku chystat celkem 25 fotbalistů. O svou šanci probojovat se do A-týmu budou mimo jiné usilovat mladíci Jan Brabec, David Krch, Daniel Hais a Ondřej Čoudek,“ zmínil Strouha. 

S týmem by do Turecka neměl odcestovat brankář Martin Janáček, který pravděpodobně zamíří na hostování do druhé ligy. Kvůli vízu v Česku zůstává Emmanuel Tolno. Ten je i nadále součástí kádru, ale nadcházející dny se bude připravovat s B týmem. Podle informací Budějcké Drbny by se k týmu Davida Horejše v Turecku mohla připojit nová posila na post stopera. 

V sobotu 29. ledna by se Jihočeši měli z Turecka vrátit a zbytek připravy už stráví doma. První letošní soutěžní zápas je čeká první únorový víkend, kdy do Budějovic přijede pražská Sparta. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, fotbal, budějovice, příprava, zápasy, SK Dynamo České Budějovice, Turecko, Rusko, Polsko, Srbsko, David Horejš, FK Kolubara, Krakov, AC Sparta Praha, Jan Brabec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo odlétá do tureckého Beleku. Jihočeši tam odehrají tři utkání  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.