Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Cílem je postup do třetí ligy, říká nový trenér B týmu Dynama

Dušan Žmolík je novým tenérem B týmu českobudějovického Dynama. Devětatřicetiletý kouč přichází na jih Čech z třetiligového Uničova. Dynamo je v divizní tabulce třetí a touží po postupu.

Devětatřicetiletý Dušan Žmolík působil od roku 2018 v Uničově jako hlavní trenér a předtím byl několik měsíců asistent Vlastimila Petržely ve Zlíně. 

„Největší část jsem strávil v Baníku, kde jsem ještě vykonával pozici kondičního trenéra. Postupně jsem změnil pozici a začal jako hlavní kouč. Prošel jsem týmy v MSFL, nejdéle jsem působil v Uničově,“ představil se nový trenér pro klubový web. Fotbalovou kariéru spojil také s Uničovem, hrál ale i v Opavě. 

Chce hrát aktivní fotbal

B tým Dynama je v divizní tabulce třetí a na první místo ztrácí pět bodů. O postup bojují druhý Lom a lídr tabulky Přeštice. „Rád bych, abychom hráli atraktivní fotbal. Cílem samozřejmě zůstává postup do třetí ligy, který je pro nás a výchovu našich hráčů velmi důležitý,“ uvedl Žmolík. 

Ten bude mít v kádru k dispozici mladé i zkušené hráče, jako jsou Jiří Kladrubský či Petr Javorek. „Jsou to kluci, kteří mohou mladší hráče výrazně posunout a pomáhat jim. Když je budou pozorovat na tréninku a v zápase, tak získají spoustu zkušeností do další fotbalové kariéry,“ popsal trenér. 

Kouč už se zabydluje v Českých Budějovicích a poznává společně s přítelkyní město. Do úplně nového prostředí ale nepřichází, protože v minulosti navštěvoval areál Složiště. „Už v době, kdy jsem sem jezdil s Baníkem, jsem si říkal, že podmínky v Akademii jsou opravdu skvělé. Čeká mě tady spoustu práce, na kterou se moc těším,“ dodal. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, žmolík, trenér, posila, SK Dynamo České Budějovice, Uničov, fotbal, Česko, FC Baník Ostrava, FC Fastav Zlín, Moravskoslezská fotbalová liga, Vlastimil Petržela, SFC Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cílem je postup do třetí ligy, říká nový trenér B týmu Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.