Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Povedené utkání, Dynamo remizovalo se Spartou

Čekání na start jarní fáze FORTUNA:LIGY je zdárně u konce, nejvyšší česká fotbalová soutěž se probudila ze zimního spánku během prvního únorového víkendu. Los přichystal Dynamu na úvod ostrý start, domácí tvrz měli Jihočeši za úkol uhájit proti po podzimu třetí Spartě. A to se povedlo. Dynamo po famózním výkonu vydřelo cenný bod za bezbrankovou remízu 0:0.

České Budějovice šly do zápasu s vědomím, že na Pražany v poslední době umí. Spartu dokázalo Dynamo udržet na uzdě v pěti předešlých ligových soubojích hned čtyřikrát, třikrát se zrodila remíza a jednou cenné vítězství na Letné. Ba co víc, Dynamo na Střeleckém ostrově naposledy prohrálo 12. září s Hradcem Králové a od té doby nezvítězila na jihu Čech ani taková Slavia, Olomouc nebo Slovácko. První minuty 20. kola ale odpovídaly spíše postavení v tabulce, osmé Dynamo mělo míč ve své moci jen minimálně, naopak třetí tým soutěže kontroloval hru.

Do hry se ale postupně začali domácí dostávat. Balon se sice přenášel z jedné strany na druhou a žádná větší šance v úvodních okamžicích k vidění nebyla, oba celky ale působily dojmem, že pro sebe chtějí urvat tři body. První větší příležitost se zrodila u hostující branky, van Buren ale na zadní tyči, kam nasměroval míč povedený přímý kop, přesný nebyl. Dynamu se s přibývajícím časem dařilo skvěle kombinovat, v mnohých situacích hosty předčívalo, gólový efekt ale snaha zatím neměla. Mihálika zradil první dotek, samostatnému úniku, který mohl po 18 minutách otevřít skóre, zamezil obránce Sparty.

Sparťané ale bitvu jen tak zahodit nehodlali a po odmlce se opět začali tlačit na domácí polovinu hřiště. Kolem gólmana Šípoše létaly centry, žádný z nich ale hosté nedokázali přetavit ani ve střelu na branku. Obsluha světelné tabule byla naopak v pozoru po akci Dynama, Mihálik vyslal ze strany centr, gólman Sparty míč promáchl, chybu ale nakonec Jihočeši nechali nepotrestanou.

K první povedenější ráně utkání se ve 37. minutě odhodlal hostující Hložek, naštěstí pro České Budějovice ale jeho pokus prosvištěl těsně vedle pravé tyče. Ten samý hráč se o pár minutek později prokličkoval pokutovým územím Dynama, jeho střela ale tentokrát kromě přesnosti postrádala i razanci. Brankář Dynama měl práci ulehčenou. Skóre se v první půli neměnilo ani po závěrečných závarech, centrech nebo rohových kopech. Po prvních 45 minutách bylo skóre vyrovnané, Dynamo 0, Sparta 0.

Utkání mělo náboj od první chvíle, kdy se hlavní aktéři vrátili zpět na trávník. Střeleckou smůlu chtěla rychle protrhnout Sparta, byl to ale aktivní Mihálik na straně Dynama, který měl na kopačce gól. Slovenský křídelník byl na konci povedeného centru, z malého vápna ale míč mezi tři tyče nenasměroval. České Budějovice hýřily aktivitou, snažily se ze všech sil a důkazem toho byla i rána z poloviny hřiště, kterou chtěl Mihálik nachytat vyběhnutého gólmana Sparty. Míč ale skončil nad brankou. Povedenou dělovku vypálil v 74. minutě zpoza vápna Jakub Hora, gól ale ve 20. kole na Střeleckém ostrově působil spíše jako zakázané slovo.

Bezbrankový stav platil také po hlavičce Škody, který svým pokusem jen těsně minul branku, radost neudělal fanouškům Dynama ani přímý kop Mršiće. Do poslední desetiminutovky vstoupilo aktivněji Dynamo, které cítilo proti ne zrovna ideálně hrající Spartě šanci na zisk minimálně jednoho bodu. Střelecký ostrov se stal na podzim místem, kde padalo gólů jako máku, hned v prvním jarním kole se ale tento trend neudržel. Což byla na jednu stranu škoda, ale na tu druhou výhra. Dynamo po výborném a zejména bojovném výkonu uhrálo se Spartou cennou remízu a stoupá tabulkou vzhůru. Navíc, jihočeský fotbalový svatostánek nezažil chuť porážky už téměř pět měsíců

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Fotbal, dynamo, budějovice, sparta, HC Dynamo Pardubice, AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, FC Hradec Králové, SK Slavia Praha, SK Sigma Olomouc, 1. FC Slovácko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povedené utkání, Dynamo remizovalo se Spartou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.