Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Posila z Gruzie pro Táborsko. Klub testuje také mládežnického reprezentanta z Lotyšska

Fotbalista Luka Robakidze z Gruzie posílil druholigové Táborsko. K týmu se připojil také Jan Mach, který na podzim nastřílel ve třetí lize devět branek. Jihočeši zároveň testují mládežnického reprezentanta z Lotyšska.

O nových posilách informovalo Táborsko v uplynulých dnech na svém facebookovém účtu a webu. Jan Mach přiišel do Táborska z třetiligového FK Králův Dvůr. Tam si jedenadvacetiletý útočník připsal na podzim devět přesných zásahů. 

„Jana Macha vnímáme jako perspektivního hráče. Je výborně rychlostně vybavený. Vyhrává hlavičkové souboje. V každém přípravném utkání se dostával do šancí, rozhodl přípravný zápas s Varnsdorfem,“ uvedl člen správní rady klubu Ondřej Dvořák.

Luka je kreativní typ fotbalisty, říká trenér

„Důležité je, abych dával góly, které se ode mě čekají. Rozhodnou první tři zápasy, zda se v nich chytnu. Teď jsem dal gól Varnsdorfu, mám v hlavě, že to jde. Byl to tým ze stejné soutěže,“ řekl útočník Jan Mach pro klubový web. 

Minulý týden Táborsko oznámilo, že se dohodlo na smlouvě s posilou z Gruzie. To je jedenadvacetiletý fotbalista Luka Robakidze. Ten má na svém kontě téměř 30 utkání v gruzínské nejvyšíš soutěži, kde hrál za FC Samtredia. Jihočeši fotbalistu v posledních týdnech testovali v přípravných zápasech.

„Luka Robakidze k nám přichází jako volný hráč. Trenér Golubevs si ho přál. Je vidět, že Luka je fotbalista. Musí se ale sžít s agresivnějším pojetím českého fotbalu,“ zhodnotil ředitel klubu Josef Holub.

„Luku jsem chtěl přivést už loni v létě, ale pandemie koronaviru to zkomplikovala. Hráč s námi byl na prosincovém mezibloku, teď má za sebou další měsíc a je na něm znát progres. Myslím, že má motivaci se dále zlepšovat. Luka je kreativní typ fotbalisty, který si rozumí s míčem, umí ho podržet, hodí se do naší kombinační hry, umí vystřelit,“ popsal nového hráče trenér Sergejs Golubevs.

Táborští fotbalisté hráli poslední přípravný zápas proti B týmu Ostravy, kterému podlehli 1:3. Podle trenéra za porážku mohou mimo jiné tvrdá část přípravy či některá zranění.

Do utkání naskočil sedmnáctiletý lotyšský mládežnický reprezentant Jurkovlanec, který je v Táboře na testech. Doposud sbíral zkušenosti v druhé lize za Dinamo Riga. „Pozitivní je, že se po zranění vrátil Matoušek, který odehrál 10 minut. Příští utkání hrajeme ve středu 9 února od 11:00 na Složišti s Dynamem České Budějovice B,“ dodal trenér. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC MAS Táborsko

Štítky fotbal, táborsko, jižní čechy, sport, přestupy, okres Tábor, Gruzie, Lotyšsko, fotbalista, Jan Mach, SK Dynamo České Budějovice, trenér, FK Varnsdorf, FK Králův Dvůr, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posila z Gruzie pro Táborsko. Klub testuje také mládežnického reprezentanta z Lotyšska  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.