Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Stadiony se zaplní. Dynamo i Motor se těší na větší počty fanoušků

Uvolňování opatření se dotknou i sportovních utkání. Z toho mohou mít radost také fanoušci Motoru a Dynama. Například pro hokejový klub to znamená, že se na tribuny vrátí všichni držitelé permanentek.

Nejen hráče Motoru těší, že se do Budvar arény opět vrátí větší počet fanoušků. „Nové vládní nařízení rozvolnilo i hromadné sportovní akce, a tak už od příštího domácího zápasu Motoru 20. února proti Kometě Brno budou moci na hokej všichni držitelé permanentních vstupenek. Jejich počet bez volných permanentek pro mládež, trenéry, veterány, rodinné příslušníky a některé další totiž prakticky odpovídá uvolněné kapacitě Budvar arény,“ vzkázal klub na svém webu. 

Na hokej v Českých Budějovicích tak může od 19. ledna přesně 3 435 fanoušků. Otevřená bude celá hala. Některá omezení ale budou platit i nadále. 

Permanentkáři mohou uvolnit svá místa v aplikaci 

„Není možné mít k dispozici sektor k stání, tudíž permanentkáři ze sektoru D5 musí obsadit některá z volných míst k sezení. Zároveň budou do haly vpuštěni pouze lidé s předepsanou ochranou dýchacích cest. K dispozici budou od pondělí 14. února i vstupenky na místa, která v aplikaci uvolní permanentkáři,“ popsal klub. 

Motor zároveň vyzval držitele permanentek, kteří na utkání nedorazí, aby od příštího týdne uvolňovali či přeposílali svá místa v aplikaci HC Motor České Budějovic.

Podmínky se mění i pro fotbalové stadiony, což platí i pro Střelecký ostrova českobudějovického Dynama. Od 22. kola ligy budou moci fanoušci zaplnit vždy tisíc sedadel a k tomu polovinu zbývající kapacity tribun k sezení. Díky tomu může vidět zápas Dynama s Viktorií Plzeň 3 840 fanoušků, informoval jihočeský klub. Vstupenky už jsou v prodeji. 

„Nerodilo se to lehce a jednání probíhala během celé zimy. Chtěl bych poděkovat Národní sportovní agentuře, kolegům na FAČR i zástupcům dalších sportovních odvětví, kteří se významnou měrou podíleli na jednání s vládními představiteli. Věřím, že jsme na dobré cestě a postupně se navrátíme do stavu, kdy pro diváky nebudou žádná omezení. Očekáváme, že se tak stane od prvního března,“ řekl předseda Ligového výboru LFA Dušan Svoboda.

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky stadion, sport, fanoušci, fotbal, hokej, motor, dynamo, Madeta Motor České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, vstupenka, Budvar aréna, HC Kometa Brno, FC Viktoria Plzeň, Fotbalová asociace České republiky, Dušan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stadiony se zaplní. Dynamo i Motor se těší na větší počty fanoušků  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.