Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo sérii bez venkovní výhry neprolomilo, z Hradce veze bod

Dynamo se k zápasu 21. kola FORTUNA:LIGY vydalo do Lokotrans Arény, kde kromě týmu z města Škodovky hraje své domácí bitvy také Hradec Králové. Jihočeši chtěli souboj sedmého s osmým vyhrát hned z několika důvodů, tím hlavní však bylo zapomenout na nepříznivou venkovní sérii. Nakročeno měly České Budějovice slibně, plán ale nakonec nevyšel. Dynamo s Hradcem remizovalo 2:2.

Hostující výběr z jižních Čech vstoupil do zápasu velice aktivně. Dynamo těžilo z dobré práce Mihálika, který se přihnal na polovinu soupeře a táhl slibnou akci už po dvou minutách, obrana soupeře ale v úvodu byla pozorná. Zaúřadovala také v 5. minutě, kdy slovenský útočník ve službách Českých Budějovic nastřelil tyč. Situaci ale předcházelo Mihálokovo postavení mimo hru. Do utkání se postupně dostával také Hradec Králové, v 11. minutě se dostal do obří šance Vašulín, jeho projektil ale potřebné gólové parametry naštěstí pro Dynamo neměl a proletěl daleko vedle levé tyče.

Votroci se osmělili a za dalších 8 minut se do velké příležitosti dostal také Novotný. Ani tentokrát se ale skóre neměnilo, parádní stopku vystavil střele do levé části branky jistý Šípoš. Na ránu z 26. minuty už byl ale gólman Dynama krátký. Akce vedená přes Vlkanovu a Mejdra skončila až u Jakuba Rady, který procpal míč i s pomocí brankové konstrukce do sítě. Hradec tak vedl 1:0.

Hra se po gólu uklidnila a v dalším průběhu poločasu se míč spíše přenášel z jedné strany na druhou. Dynamo sahalo po vyrovnávající brance ve 36. minutě, tedy 10 minut po gólu, který samo dostalo. Centr ze strany si našel Valenta, pozorný Fendrich ale srovnání střeleckého účtu zatím nedopustil. To až o pár minut později. České Budějovice v samém závěru poločasu, přesněji v první minutě nastavení, rozehrávaly rohový kop, který doletěl až na Micka van Burena. K nizozemského snajprovi se dostal míč po trase Hora, Havel a Dynamo tak odcházelo do kabin se spokojenějším výrazem. Po 45 minutách byl stav nerozhodný 1:1.

Poločasová pauza zřejmě povzbudila o něco lépe domácí Hradec. Na polovině Dynama zkoušel štěstí v průběhu několika prvních minut po restartu zápasu Vlkanova, on ani jeho týmový kolega Kubala ale Votrokům vedení dát nedokázali. Obsluha světelné tabule musela být naopak v pozoru při šanci na druhé straně hřiště. Právem. Mihálikova hlavička nejprve skončila na tyčce branky Hradce Králové, ve správný čas na správném místě však byl Michal Škoda, který z dorážky procpal míč do sítě. Dynamo tak otočilo a rázem sahalo po první venkovní výhře v sezoně.

Rozhodnuto ale ještě určitě nebylo. Hned za další 3 minutky se ke střele na hraně pokutového území Českých Budějovic odhodlal hradecký Prekop, gólman Šípoš byl ale i tentokrát pozorný. Utkání se z pohledu Dynama vyvíjelo slibně a v 64. minutě bylo ještě lépe. Druhou žlutou kartu ukázal hlavní sudí Radina hradeckému záložníkovi Kodešovi, který byl tak nucen odejít do sprch předčasně. České Budějovice tak zápas dohrávaly v početní výhodě. Dynamo se znalo ze třemi body a v 72. minutě se dožadovalo pokutového kopu po srážce Čoliće s Vlkanovou. Video ale ve prospěch hostů nerozhodlo.

Naopak na druhé straně už se penalta za další dvě minutky pískala. Stejný hráč Dynama, Benjamin Čolić, fauloval, dostal druhou žlutou kartu, stav hráčů na trávníku srovnal a z následné penalty vyrovnal Jakub Rada. Cesta za prvním venkovním vítězstvím se tak Českým Budějovicím ohromně zkomplikovala. Zápas už více gólů nenabídl, Dynamo tak sérii bez vítězství na venkovních trávnících, která trvá od začátku sezony, neprolomilo. Konečný stav v Hradci Králové 2:2.

FC Hradec Králové - SK Dynamo 2:2

Branky: 26. Rada, 76. Rada (pen.) – 45+1. Van Buren, 56. Michal Škoda, Červené karty: Kodeš - Čolić, Rozhodčí: Radina – Hurych, Šimáček

Hradec Králové: Fendrich – Klíma, Král, Čech – Mejdr, Kodeš, Rada, Novotný – Kubala (54. Prekop), Vašulín (86. Kučera), Vlkanova (C).

Dynamo: Šípoš – Čolić, Havel, Králik (C), Skovajsa – Hora (69. Hellebrand), Valenta – Van Buren, Michal Škoda, Mršić (80. Sladký) – Mihálik.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skdynamo.cz

Štítky Dynamo, Hradec Králové, fotbal, zápas, HC Dynamo Pardubice, FC Hradec Králové, SK Dynamo České Budějovice, ŠKODA AUTO a.s., 1. česká fotbalová liga, Jakub Rada, Mick van Buren, Benjamin Čolić, Michal Škoda, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo sérii bez venkovní výhry neprolomilo, z Hradce veze bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.