Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Změny v Dynamu. Akademie má nového ředitele i šéftrenéra

Rušné dny okolo českobudějovického Dynama nekončí. Skončil šéftrenér klubové akademie Aleš Křeček, jak informoval server iDnes.cz. Nahradí ho Stanislav Rožboud. Výkonným ředitel Akademie bude Petr Benát. Sportovní úsek po Tomáši Sivokovi přebere dočasně generální sekretář Milan Čadek.

O odchodu šéftrenéra akademie informoval jako první server iDnes.cz, kterému to potvrdil sám Aleš Křeček. Ten byl ve funkci jen několik měsíců. Z plánů na vybudování nejlepší klubové akademie ale rychle sešlo. Smlouva na pět let měla být důvodem, proč s ním majitel klubu Vladimír Koubek ukončil spolupráci. Křeček totiž zůstal i předsedou klubu a statutárním orgánem v SK Fotbalová škola Třebíč, z.s..

„Šéftrenér či vedoucí trenér nesmí zároveň působit v žádné jiné pozici u dalšího členského klubu,“ citoval pro iDnes.cz pravidla na podporu talentované mládeže FAČR Stanislav Rýznar, licenční manažer asociace.

Nově se stal šéftrenérem Stanislav Rožboud, informoval klub. Výkonným ředitel Akademie bude Petr Benát. Ten dosud zastával funkci sportovního manažera.

„Funkci šéftrenéra a zároveň trenéra devatenáctky bude nově vykonávat Sláva Rožboud, tedy odchovanec klubu, bývalý mládežnický reprezentant s trenérskými zkušenostmi ze zahraničí a samozřejmě držitel nejvyšší trenérské licence. Chceme i nadále rozvíjet úroveň mládežnického fotbalu v Jihočeském kraji, věnovat se pohybové gramotnosti dětí v mateřských i základních školách, ještě více prohloubit spolupráci s partnerskými kluby v regionu a samozřejmě vychovávat nejen špičkové profesionální sportovce a reprezentanty, ale především mladé lidi s morálními principy a hodnotami, kteří budou připraveni i do nesportovního života," vzkázal Petr Benát.

Hořké loučení se Sivokem. Čelí lživým obviněním, vzkázal jeho agent

Dynamo zažívá po sobotním zápase s Hradcem Králové další zemětřesení. Klub opouští bývalý reprezentant Tomáš Sivok. Majitel klubu Vladimír Koubek mu ve svém vyjádření nepoděkoval, místo toho upozornil na jeho chyby. Budějcká Drbna popisuje...

Okolo Dynama je rušno od sobotního večera, kdy Tomáš Sivok v kabině oznámil svůj odchod z funkce sportovního ředitele. „Tomáš Sivok se ve funkci sportovního ředitele dopustil několika zásadních manažerských chyb, které jsem mu vytkl. Bohužel, mou kritiku nepřijal. Naopak. Ale chybovat v tak zásadních věcech, jako je nepravý podpis na hráčské smlouvě nebo uzavření smlouvy v rozporu s předpisy FAČR, není možné,“ reagoval Vladimír Koubek skrz kubový web.

Své vyjádření zveřejnil na Twitteru sportovní agent Jiří Müller, který bývalého kapitána české reprezentace zastupuje. „Dehonestující prohlášení pana Dr. Koubka na adresu Tomáše Sivoka jsou příkladem nezvládnutí situace a snahou zakrýt skutečný stav věci,“ napsal a kromě jiného zmínil, že Sivok čelí lživým obviněním. 

Sám Tomáš Sivok podal rozsáhlé vyjádření v rozhovoru pro server iSport.cz. „Nebylo to unáhlené rozhodnutí, situace se vyvíjela. Na začátku jsme si s panem Koubkem a trenérem áčka Davidem Horejšem podali ruku na to, jak bude směřovat klub, první tým a akademie. Jenže už po dvou měsících se to začalo hroutit. Pak doktor začal mít finanční problémy a dělat zbrklá rozhodnutí,“ řekl mimo jiné. 

Nečekaný závěr mělo sobotní utkání Dynama v Hradci Králové. Po napínavém zápase, který skončil remízou, měl přijít za hráči budějckého týmu sportovní ředitel Tomáš Sivok a oznámit, že ve funkci okamžitě končí. Informaci přinesl server isport.cz.

Dynamo hraje domácí utkání na Střeleckém ostrově. Stadion patří městu, což platí i pro sportovní areál Složiště, kde nejen hráči A týmu trénují. Vedení města ale situaci zatím neřeší. Budějcké Drbně to řekl primátor Jiří Svoboda (ANO). Podle něj je pro město důležité, zda klub plní smluvní podmínky týkající se reklamy, nebo jestli si udržuje dobré sportovní výsledky a postavení v tabulce. „To se děje,“ zhodnotil stručně primátor s tím, že se žádná schůza mezi zástupci klubu a města kvůli nedávným událostem nedomlouvala. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, budějovice, vladimír koubek, fotbal, Tomáš Sivok, SK Dynamo České Budějovice, Petr Benát, Aleš Křeček, trenér, Fotbalová asociace České republiky, Česká fotbalová reprezentace, ANO 2011, David Horejš, Jiří Müller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změny v Dynamu. Akademie má nového ředitele i šéftrenéra  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.