Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jan Jílek v Dynamu působit nebude. Odejde po sezoně trenér Horejš?

, aktualizováno 16. února 2022, 15:48

Jan Jílek pro Budějckou Drbnu reagoval na spekulace ohledně případného působení v českobudějovickém Dynamu. Bývalý předseda krajského fotbalového svazu a profesionální rozhodčí podle svých slov nabídku z klubu nedostal ani ji neočekává. Kromě toho se spekuluje o budoucnosti trenéra Davida Horejše. Ten podle serveru iSport.cz dostal dvě možnosti - odejít hned či po sezoně.

Budějcká Drbna požádala Jana Jílka o vyjádření ke spekulacím ohledně jeho případného zapojení do fungování Dynama. „Nabídku pracovat v SK Dynamo České Budějovice jsem v minulosti nedostal ani ji aktuálně neočekávám a ani nepoptávám. Pokud mě pan Dr. Koubek požádal či požádá o konzultaci, radu či názor, rád mu jej nezištně poskytnu v rámci svého volného času, ale je jen na jeho osobním uvážení, jak s tím případně naloží a dále pracuje. Je nutné jednoznačně uvést, že celou kauzu ohledně angažování mé osoby jako možného manažera SK Dynamo ČB vnímám dle mě známých informací pouze jako zástupný důvod, záminku k zakrytí skutečných důvodů ukončení spolupráce mezi SKD a Tomášem Sivokem. To je ale primárně věcí zúčastněných,“ regoval Jílek.

„Dynamo je největší regionální klub, jako bývalý předseda Jihočeského KFS jsem v minulosti pomáhal zakládat mládežnickou regionální akademii, kde stále aktivně působím a rámcově jsem i spolupracoval s M. Vozábalem na založení klubové mládežnické akademie Dynama. Možná proto jsem s klubem stále takto úzce spojován. Vysvětlovat a zpovídat se, zda a proč jsem byl nebo nebyl účasten na domácích zápasech SK Dynamo ve VIP prostorách klubu mi připadá zcela absurdní, za hranou slušného chování, obzvláště poté co mě do nich pozve sám majitel klubu,“ popsal Jílek.

Změny v Dynamu. Akademie má nového ředitele i šéftrenéra

Rušné dny okolo českobudějovického Dynama nekončí. Skončil šéftrenér klubové akademie Aleš Křeček, jak informoval server iDnes.cz. Nahradí ho Stanislav Rožboud. Výkonným ředitel Akademie bude Petr Benát. Sportovní úsek po Tomáši Sivokovi přebere...

Jan Jílek, který je starostou obce Jankov na Českobudějovicku, kvůli spekulacím situaci řeší i se svým právním zástupcem. Drbně vysvětlil důvody svého rozhodnutí. 

„Je zarážející, že jsem jako fyzická osoba v médiích opakovaně dehonestován i lidmi, kteří sami přiznávají, že mě znají pouze z médií a doslechu. Navíc tato medializace v posledních dnech proběhla bez možnosti se k celé věci z mé strany vyjádřit v okamžiku před zveřejněním takových článků. Fakt, že si mě lidé spojují s Dynamem není a nemůže být omluvou toho, že si neověřují informace. Proto jsem požádal svého právního zástupce, aby dotyčné vyzval k doložení skutečností pro jejich tvrzení a zveřejněné informace. V případě nedoložení budu požadovat jejich omluvu. Na celé věci je o to smutnější, že se neřeší skutečné problémy fotbalu ani případná konkrétní pochybení k nápravě a dalšímu chodu věcí, ale celá věc vyústí k naprosto nepodložené dehonestaci osob, často nikoliv přímo zúčastněných, v tomto případě té mojí. Výsledkem je však v důsledku jen další poškozování fotbalu a jeho renomé,“ dodal. 

O Janu Jílkovi se začalo spekulovat minulý týden, kdy o něm promluvil majitel Dynama Vladimír Koubek v podcastu pro klubový web.

„Honza Jílek je nepochybně velmi zkušený funkcionář. Je to minulý předseda krajského fotbalového svazu a současný člen výkoného výboru krajského fotbalového svazu. Je to člověk s rozsáhlými zkušenostmi i z oblasti regionální politiky. Určitě se snažím jeho zkušeností využít a věřím, že dříve nebo později přijde doba, kdy Honzu Jílka využijeme i v klubu,“ popsal.

Nechceme společnost rozdělovat, vzkázal klub

Dynamo dnes dementovalo spekulace ohledně angažování Jana Jílka. „Jan Jílek není s klubem SK Dynamo v žádném smluvním vztahu a klub o jeho angažování ani neuvažoval,“ sdělil mluvčí Dynama Michal Průcha.

Změny bylo v klubu za poslední dny hned několik. Kromě Tomáše Sivoka skončil šéftrenér klubové akademie Aleš Křeček a nahradil ho Stanislav Rožboud. Výkonným ředitel Akademie je Petr Benát. Sportovní úsek po Tomáši Sivokovi přebírá dočasně generální sekretář Milan Čadek.

„K dalšímu uvádíme, že klub má uhrazeny všechny splatné závazky a nikomu po splatnosti nic nedluží. Hráči a zaměstnanci dostávají sjednanou odměnu ve stanovený termín,“ přidal Průcha s tím, že chce klub nechce společnost rozdělovat.

Hořké loučení se Sivokem. Čelí lživým obviněním, vzkázal jeho agent

Dynamo zažívá po sobotním zápase s Hradcem Králové další zemětřesení. Klub opouští bývalý reprezentant Tomáš Sivok. Majitel klubu Vladimír Koubek mu ve svém vyjádření nepoděkoval, místo toho upozornil na jeho chyby. Budějcká Drbna popisuje...

Začíná se spekulovat také o budoucnosti trenéra Davida Horejše. Server iSport.cz dnes uvedl, že dostal od majitele klubu Vladimíra Koubka na výběr dvě možnosti - odejít hned či po sezoně. Důvodem má být vazba na bývalého sportovního ředitele Tomáš Sivoka. 

David Horejš trénuje Dynamo od října 2015. Klub před třemi lety posunul do nejvyšší soutěže, kde se Jihošeči dokázali usadit. Postupně obsadili sedmé a 13. místo. Nyní drží svěřenci Davida Horejše šestou pozici.

To Michal Průcha odmítl. Vladimír Koubek se podle něj sejde s Davidem Horejšem. „Klub si přeje, aby trenér v Dynamu pokračoval,“ reagoval mluvčí. David Horejš se k věci nechtěl vyjadřovat s tím, že se soustředí na přípravu pro sobotní zápas s Plzní.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, vladimír koubek, fotbal, Jan Jílek, sport, SK Dynamo České Budějovice, David Horejš, trenér, spekulace, fotbalový svaz, Drbna.cz, Tomáš Sivok, FC Viktoria Plzeň, Petr Benát

Jan Jílek v Dynamu působit nebude. Odejde po sezoně trenér Horejš?  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.