Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Situaci si musí klub vyřešit. Ztráta nás mrzí, ale teď venku vyhrajeme, říká Škoda

V prvním poločase si vzal míč a ze zhruba 25 metrů s ním nastřelil břevno. Michala Škodu mrzelo, že se při utkání s Plzní nedokázal prosadit. Hosté totiž Jihočechy potrestali ve druhém poločase a odvezli si tři body. Nadcházející dva zápasy sehrají svěřenci Davida Horejše venku, kde Škoda věří v úspěch.

Přehrávali Spartu, s Hradcem Králové uhráli remízu a teď si doma vyšlápli na Viktorii Plzeň. Dynamo zažívá herně úspěšný vstup do jarní části sezony. Tým ale trápí nízká produktivita, což platilo i pro zápas s Viktorií. 

„Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. My jsme měli více šancí. Plzeň ale tu svoji jednu využila dokonale a to štěstí se přiklonilo k nim,“ hodnotil porážku 0:1 Michal Škoda

„Herně to je podle mě hodně dobré. Jsme schopni přehrávat Spartu, v tomhle zápase jsme byli občas lepší, ale ze tří zápasů jsme ve dvou nedali gól. To se pak těžko sbírají body,“ uvědomuje si Škoda. 

Toho mrzely některé šance. V úvodu prvního poločasu střílel ve vápně ve skluzu, ale Jindřich Staněk jeho pokus zlikvidoval. O pár minut později dostal míč a ze zhruba 25 metrů ho poslal na Staňkovu bránu. Balón ale skončil na břevně. „Převzal jsem míč od Micka (Mick van Buren), Novas (Pavel Novák) mi tam nenabíhal, takže nebylo kam přihrát. Zkusil jsem vystřelit. Někdo to trochu tečoval a byla smůla, že to tam nespadlo,“ popsal zkušený fotbalista, který prošel Brnem, Mladou Boleslaví či norským Lillestrømem. 

Domácí série vzala za své, Dynamo prohrálo s Plzní

Třetí jarní kolo FORTUNA:LIGY, druhá domácí bitva. Dynamo po úspěšné remíze na Střeleckém ostrově s třetí Spartou přivítalo druhou Plzeň. České Budějovice neměly jednoduchou práci, proti Plzni doma nevyhrály od roku 2006, těžit ale na druhou...

Dynamo na hřišti ukázalo, že s kádrem výrazně nezahýbaly okolnosti, které se řešily v souvislosti s odchodem Tomáše Sivoka. Hráči dřeli, plzeňskou obranu trápil rychlostí i důrazem Mick van Buren, ve středu hřiště podal další skvělý výkon Matěj Valenta. „Je to situace, kterou si klub musí vyřešit. Víc bych se k tomu nechtěl vyjadřovat,“ reagoval stručně Škoda na tiskové konferenci. 

Jihočeši teď budou hrát dva zápasy venku, kde vyzvou Karvinou a poté Pardubice. Na hřišti soupeře Dynamo v této ligové sezoně ještě nevyhrálo. „Jsem přesvědčený, že po těchto výkonech, které podáváme, jeden z těch dvou zápasů venku určitě vyhrajeme,“ burcoval Škoda. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, dynamo, výsledky, plzeň, Michal Škoda, ŠKODA AUTO a.s., SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, David Horejš, AC Sparta Praha, Mick van Buren, Jindřich Staněk, FK Mladá Boleslav, FC Zbrojovka Brno

Situaci si musí klub vyřešit. Ztráta nás mrzí, ale teď venku vyhrajeme, říká Škoda  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.