Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTOGALERIE: Dynamo odehrálo divoký zápas na sněhu. Vzpomínka na běžkařské soustředění, řekl Mihálik

V náročných podmínkách sehráli fotbalisté Dynama sobotní utkání se Zlínem. V den zápasu začalo sněžit a nepřestalo ani během odpoledne, a tak měli v druhém poločase hráči sníh po kotníky. Utkání skončilo remízou 2:2, podle trenéra Davida Horejše se ale nemělo vůbec hrát.

Na Střelecký ostrov v sobotu dorazilo přes 1 300 diváků. Sledovali netradiční podívanou, kterou způsobilo silné sněžení. Během zápasu bylo nutné hřiště prohrnovat. Klub sice zapnul vyhřívání trávníku den před zápasem, ale sněžení bylo příliš intenzivní, vysvětlil mluvčí Michal Průcha.

„Nemá cenu hodnotit fotbal, s ním to nemělo nic společného. Je pro mě zklamáním, že se zápas vůbec hrál. Jestli mají lidé chodit na fotbal, tak to nemá být na takovém terénu. Obrovsky nám to uškodilo, stejně tak i Zlínu, který má dobrý tým. Terén nebyl způsobilý ke hře,“ hodnotil zápas zklamaně trenér Dynama David Horejš. 

Podobně mluvil Ondřej Mihálik, který utkání otevřel brankou na 1:0. „Myslím si, že nikomu se na tom terénu nehrálo dobře. Všichni měli problém s obratností, dát přihrávku po zemi a asi jste sami viděli, že fotbal bych hodně o jednoduchosti, kdy jsme se i my i Zlín snažili dávat dlouhé míče za obranu do soubojů. Bohužel, při jedné situaci, kdy jsme na tom terénu chtěli hrát fotbal, jsme přišli o balon a z jediné šance soupeře jsme dostali gól,“ popsal pro klubový web. 

Fotbalisté Dynama byli na zimním soustředění v Turecku, kde sněžilo, ale tahle zkušenost jim v sobotu příliš nepomohla. „Zimní přípravu jsme kompletně odehráli na umělce, takže i když tam sníh je, fotbal se na tom hrát dá. Je to rovné a je to umělá tráva. Na tomhle povrchu jsme žádný zápas neodehráli, v Turecku nám sice sněžilo, pár tréninků na sněhu bylo, ale to se nedá srovnat. Dneska to byla spíš vzpomínka na běžkařské soustředění, s fotbalem to nemělo nic společného,“ dodal Mihálik. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, dynamo, sníh, zlín, zápas, SK Dynamo České Budějovice, Ondřej Mihálik, FC Fastav Zlín, David Horejš, Střelecký ostrov, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Dynamo odehrálo divoký zápas na sněhu. Vzpomínka na běžkařské soustředění, řekl Mihálik  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.