Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Firma přestala sponzorovat akademii Dynama. Ohledně pokračovaní nás nekontaktovali, vzkázal ředitel

O personálních změnách jsme se dozvídali z médií, pokračování partnerství nikdo odpovědný neřešil. Tak reagovala společnost FCC na dění okolo fotbalové akademie českobudějovického Dynama. Smlouva a celá spolupráce podle ředitele společnosti skončila v prosinci.

Dění v akademii se začalo řešit po facebookovém statusu hejtmana Martina Kuby (ODS), který upozornil na to, že trenéři nedostali své výplaty. Připomněl, že se akademie financuje z veřejných peněz, a zároveň vzkázal, že Jihočeský kraj do spolku nepošle další prostředky, dokud nebude mít svého zástupce v dozorčí radě. 

Akademii posílají peníze kraj, město České Budějovie či Fotbalová asociace České republiky. Zatímco SK Dynamo České Budějovice akademie je spolkem, provoligový klub je akciovou společností. Majitel Dynama Vladimír Koubek včera Budějcké Drbně shrnul finanční situaci a popsal mimo jiné odchod některých finančních prostředků. Mezi nimi zmínil i konec podpory ze strany společnosti FCC. 

Na to pro Budějckou Drbnu zareagoval generální ředitel firem FCC v České republice Pavel Tomášek„Společnost FCC byla dlouhodobým a významným partnerem fotbalové akademie SK Dynamo České Budějovice. V průběhu roku 2021 došlo zřejmě ke změně majitele klubu, o tom nás ale jako partnera klubu nikdo oficiálně neinformoval, o personálních změnách jsme se dovídali nahodile, popřípadě z médií,“ sdělil.

„Reklamní partnerství s naší společností skončilo podle smlouvy v prosinci 2021. Ohledně pokračovaní případné spolupráce nás doposud nikdo odpovědný nekontaktoval, nezaznamenali jsme žádný osobní zájem od pana Koubka ve spolupráci dále pokračovat. Z toho důvodu nejsme logicky partnerem klubu,“ dodal Tomášek. Firma podle Koubka přispívala pravidelně částkou 1,2 milionu korun.

Trenéři jsou bez výplat, Jihočeský kraj proto nebude financovat akademii. Majitel Dynama situaci řeší

Mimo jiné kvůli zpožděným výplatám nebude Jihočeský kraj poskytovat finance fotbalové mládežnické akademii Dynama České Budějovice. Hejtman Martin Kuba (ODS) vzkázal, že chce mít kraj v dozorčí radě svého zástupce, aby bylo možné efektivně...

Hejtman Kuba teď požaduje kromě zástupce v dozorčí radě také to, aby mělo svého zástupce v organizaci i město. Odmítl, aby od zástupců Dynama zaznívalo, že bude nutné navýšit členské příspěvky pro děti. V případě účelného hospodaření to podle něj nebude nutné. „A poslední podmínkou pro financování Akademie ze strany kraje bude, aby peníze z prodeje hráče, který byl vychován s velkou podporou veřejných prostředků všech Jihočechů a přichází do profesionálních týmů, se z velké části vracely do podpory dalších mladých hráčů. Tam patří a odmítám, aby končily na platech hráčů v A týmech jako akciových společnostech nebo u agentů, kteří s hráči obchodují jako se zbožím,“ dodal Kuba.

Vladimír Koubek řekl, že nyní akademii chybí zhruba sedm až osm milionů korun. „Usiluji o to, abych to zlepšil. Když to půjde dobře, zítra bych mohl podepsat sponzorskou smlouvu. Trenéři nemají výplaty za leden a únor, to mohu potvrdit. Teď se snažím získat nějaké sponzorské prostředky tak, abych co nejrychleji mohl dořešit platy trenérů, což mě samozřejmě trápí,“ oznámil včera.

Majitel klubu podle svých slov uložil vedení akademie, aby vykrylo ze zbytků peněz výplaty těm, kteří mají práci v areálu Složiště jako jediný příjem. Zároveň se podle svých slov snaží nastavit rozumný rozpočet a šetřit, co se dá. „Výplaty dlužíme, ale doufáme, že příští týden to dáme do základního pořádku. Dělám vše pro to, abych situaci zvládl,“ dodal.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky dynamo, fotbal, budějovice, koubek, sponzor, peníze, Martin Kuba, SK Dynamo České Budějovice, Česko, ODS, Drbna.cz, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma přestala sponzorovat akademii Dynama. Ohledně pokračovaní nás nekontaktovali, vzkázal ředitel  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.