Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo uplatnilo opci na Kondu. Stoper odletěl do Ghany kvůli vízu

Stoper Ishaku Konda z Ghany se musel vrátit do své rodné země. Fotbalista je hráčem druholigového klubu Asokwa Deportivo, odkud přišel na hostování do Dynama České Budějovice. Jihočeský klub na něj uplatnil opci na přestup a bude čekat na návrat perspektivního obránce do Česka.

Ishaku Konda se poprvé výrazněji ukázal v černobílém dresu v Praze na hřišti Slavie. Zápas zvládl a vysloužil si chválu od fanoušků i trenéra, protože kromě jiného uhlídal Yiru Sora. 

„Prokázal velkou kvalitu a příjemně nás všechny překvapil,“ řekl trenér David Horejš pro klubový web. Konda zvládl také utkání proti Zlínu, které ovlivnilo silné sněžení. Dvaadvacetiletý Ghaňan celkem nastoupil do čtyř utkání a svými výkony zaujal vedení Dynama. 

Ruský fotbalista Matvejev končí v Dynamu. Vrátil se domů kvůli problémům s vízy

Dvacetiletý fotbalista Maksim Matvejev opustil SK Dynamo České Budějovice. Tento týden se vrátil do Ruska kvůli problémům s vízy, informoval klub. Na jih Čech přestoupil obránce z Lokomotivu Moskva, stihl ale nastupovat pouze za B Tým.

„Jsem moc rád za šanci v Dynamu a věřím, že se vrátím co nejdříve. Děkuju všem za podporu,“ vzkázal Ishaku Konda po utkání v Mladé Boleslavi.

„Máme zájem o jeho další pokračování a uplatnili jsme opci. Vše je odvislé od vyřízení vízové povinnosti na příští sezonu. Uvidíme, jak dlouho to potrvá. Časově to nelze odhadnout. Záleží na úřadech. Na začátek letní přípravy by měl být k dispozici,“ potvrdil Milan Čadek, sekretář a sportovní ředitel Dynama.

Konda v minulosti hrál za druholigový rakouský tým FC Juniors OÖ z Paschingu. V loňském roce hostoval v estonském týmu Paide Linnameeskond, za který si připsal 24 startů včetně dvou zápasů v Evropské konferenční lize. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Ishaku Konda, dynamo, budějovice, přestupy, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Ghana, Česko, SK Slavia Praha, FC Fastav Zlín, David Horejš, FK Mladá Boleslav, Evropská konferenční liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo uplatnilo opci na Kondu. Stoper odletěl do Ghany kvůli vízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.