Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trenér Horejš v Dynamu končí. Vedení klubu mu ukončilo smlouvu, nahradí ho Jozef Weber

Trenér fotbalového Dynama David Horejš končí. Informaci, která se dnes objevila na Twitteru, potvrdilo během pondělního dopoledne vedení klubu. Po posledním ligovém zápase sezony s ním i jeho asistentem klub ukončil spolupráci. V pozici ho nahradí Jozef Weber.

„Po ukončení spolupráce s trenérem Davidem Horejšem převezme mužstvo od nové sezony Jozef Weber. Weber podepsal s klubem smlouvu na tři roky, složení realizačního týmu bude oznámeno v příštích dnech,“ sdělil mluvčí klubu Michal Průcha.

Čtyřiačtyřicetiletý bývalý obránce už o víkendu potvrdil, že jedná o dalším angažmá s Jabloncem. „Příští sezona bude beze mě, dneska to byl můj poslední zápas,“ řekl Horejš po porážce 0:1 v Mladé Boleslavi a vypadnutí v semifinále nadstavbové skupiny o umístění. „Chtěli jsme ještě dnes vyhrát, abychom se vrátili na domácí stadion a mohli se rozloučit. Nijak nervózní jsem ale během zápasu nebyl. Sám za sebe cítím, že ta změna musí přijít,“ přidal.

Horejš převzal České Budějovice ve druhé lize a po postupu v ročníku 2018/19 se s týmem v každé sezoně vyhnul záchranářským bojům. Po sedmém a 13. místě letos jeho svěřenci obsadili desátou příčku. Úspěšný kouč nyní doufá, že bude v příští sezoně trénovat nadále v nejvyšší soutěži.

„Nějaké jednání s Jabloncem proběhla, to nebudu tajit. Uvidíme, jak to všechno dopadne. Řeknu to takhle - věřím, že se Jablonec v lize udrží a že budu mít v příští sezoně možnost zase vést tým v první lize,“ uvedl Horejš. 

Vedení budějckého klubu dnes zároveň oznámilo, že uvolněný trenérský post převezme Jozef Weber. Jednapadesátiletý Slovák v minulosti trénoval například pražskou Boheminas 1905, Karvinou nebo Mladou Boleslav.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice/Michal Bártík | Zdroj ČTK

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Horejš, Koubek, Weber, David Horejš, Jozef Weber, Twitter, FK Baumit Jablonec, FK Mladá Boleslav, MFK Karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Horejš v Dynamu končí. Vedení klubu mu ukončilo smlouvu, nahradí ho Jozef Weber  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.