Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KOMENTÁŘ: Poděkování je minimum. Dynamo na to při loučení s Horejšem opět zapomnělo

David Horejš je jedním ze symbolů vzestupu, který Dynamo za poslední roky předvedlo. Z druholigového a nevýrazného klubu se stal tým, který trápil tuzemskou top trojku a hlavně fotbalem bavil fanoušky. Poděkování za odvedenou práci je to nejmenší, co si kouč za odvedenou práci zaslouží. Od klubu se ho nedočkal, a tak se toho chopili alespoň fanoušci na sociálních sítích.

Psal se rok 2018 a Dynamo na jaře téměř neopustilo šesté místo druhé nejvyšší soutěže. Upřímně už si nevzpomínám, co jsem cítil, když černobílí prohráli s Vítkovicemi a těsně porazili slabý Frýdek-Místek. Za to si ale moc dobře pamatuji na to, co následovalo v nadcházejících sezonách. Vyrovnané souboje s top trojkou, výhra na Letné nad Spartou po dlouhých 27 letech nebo třeba neskutečný obrat proti Slovácku z 0:2 na 3:2. 

Právě David Horejš byl jedním z těch, kerý pomáhal posouvat Dynamo postupnými kroky vpřed. Zažil utkání ve druhé lize, kdy na stadion dorazily čtyři stovky diváků, aby se o pár let později postavil před zaplněný Eden a poté si vyslechl slova chvály. Jistě si pamatuje i těžká období, kdy se mluvilo o jeho odvolání. Mnohdy na něj mířila oprávněná kritika, ale to všechno kouč překonal. V Budějovicích měl většinou klid na práci, které věnoval maximum své energie a s realizačním týmem odvedl kus práce.

Dynamo dalo fanouškům v uplynulých sezónách spoustu důvodů k radosti. Hlavně v sezonách po postupu předvádělo atraktivní fotbal. Jihočeši se přibližovali i pohárovým příčkám, ale nejdůležitější bylo, že se klub nestrachoval o sestup a často bavil fotbalem. U tohoto příběhu byl David Horejš dlouhých sedm let.

Za odvedenou práci by si bývalý hráč a trenér zasloužil přinejmenším poděkování od vedení Dynama. Na oficiálních stránkách se ale dnes objevilo strohé oznámení, že po něm tým přebírá Jozef Weber. Skončilo unikátní spojení, na němž si mohl klub zlepšit pošramocené jméno, ale stal se pravý opak.

Dynamo se s Davidem Horejšem rozešlo v podobném duchu, jako když se majitel Vladimír Koubek loučil s bývalými sportovními řediteli Martinem Vozábalem a Tomášem Sivokem - bez poděkování, rozloučení či přání všeho dobrého v další kariéře. S ohledem na věrnost, kterou David Horejš Dynamu projevil, se to nedá označit za nic jiného než ostudu.

I kluby ze čtvrté anglické ligy projeví odcházejícím hráčům či manažerům víc respektu a úcty. Za Dynamo se této úlohy na sociálních sítích zhostili alespoň fanoušci. Ti tak suplovali to, co by měl klub udělat, i kdyby se loučil s koučem po půl roku. Jde o naprosté minimum, které vedení Dynama zanedbalo a demonstrovalo projev naprosté neúcty. David Horejš prokázal na dnešní dobu neuvěřitelnou míru loajality a za to by si zasloužil mnohem mnohem víc. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, komentář, SK Dynamo České Budějovice, David Horejš, MFK Vítkovice, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, Tomáš Sivok, Martin Vozábal, Jozef Weber, Frýdek-Místek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Poděkování je minimum. Dynamo na to při loučení s Horejšem opět zapomnělo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.