Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Táborsko získalo posilu ze Slavie a pojistilo si zkušené opory

Druholigové Táborsko se domluvilo na přestupu Daniela Koska ze Slavie Praha. Mladý fotbalista na jihu Čech v uplynulé sezoně hostoval. Smlouvu podepsal na dva roky. V minulosti hostoval v Brně, Liberci či Bohemians. Klub posílil také Musa Itopa, který naposledy hrál za Zbuzany.

Táborsko informovalo o přestupu na klubovém webu. Čerstvě jedenadvacetiletý obránce či záložník na jih Čech míří ze Slavie Praha. V Táboře ale už na jaře hostoval, když odehrál 13 soutěžních utkání, v nichž si připsal jeden gól a jednu asistenci. Kosek se objevoval v mládežnických reprezentacích až do kategorie U20. 

„Moje bezprostřední reakce po přestupu do Táborska je taková, že jsem spokojen. Jsem rád, že to tak dopadlo. Slavia má aktuálně jiné plány, do kterých nemusím zapadat. Svůj přestup vnímám tak, že jsem přišel do klubu, který mě může posunout dál v mé kariéře. Táborsko má pověst, že dobře pracuje s mladými hráči a umí je připravit pro první ligu. Netajím se, že je to můj cíl. Táborsko mi přes mého manažera představilo svoje plány. Proto jsem do toho šel,“ řekl Daniel Kosek pro klubový web.

V minulosti hostoval v Liberci, Bohemians či Brně. V Táboře podepsal smlouvu do konce června roku 2024. „Je to levonohý hráč a těch je, jak známo, málo. Daniel má ideální věk a odpovídající potenciál. Jsme rádi, že se stal naším kmenovým hráčem,“ řekl ředitel klubu Martin Vozábal.

Kosek Táborsku poděkoval za herní vytížení, které na jaře dostal. Nyní se připravuje na větší míru zodpovědnosti. „Také jsem rád, že se zbavím hostovaček, není úplně dobré si neustále zvykat na nový tým, nové prostředí. V Táboře mě kabina přijala velmi dobře, je tu skvělá parta,“ přidal hráč, který by se chtěl jednou vrátit do tuzemské nejvyšší soutěže. 

Dnes klub oznámil další posilu, kterou je Musa Itopa. Dvacetiletý stoper naposledy působil v FK Zbuzany 1953 ve třetí nejvyšší soutěži. Do Česka přišel v roce 2020 a postupně hrál také za Hlinsko či Chrudim. „Hrál na Zbuzany ČFL a už zná české prostředí. Byl u nás týden po sezoně, viděli jsme ho osobně v tréninku a rozhodli jsme ho získat,“ sdělil Vozábal pro klubový web.

Táborsko tento týden potvrdilo také další dvě novinky. Smlouvu prodloužili kapitán, stoper a bývalý hráč Příbrami, Viktorie Plzeň, Mladé Boleslavi či tureckého Sivassporu Jakub Navrtáil a také obránce Luboš Tusjak. Prvnímu jmenovanému je 38 let, druhému 30. Zatímco Navrátil má smlouvu do konce příští sezony, Tusjak prodloužil do června roku 2024. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Táborsko

Štítky fotbal, Tábor, táborsko, přestupy, slavie, okres Tábor, SK Slavia Praha, Daniel Kosek, přestup, Česko, FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, Bohemians 1905, Zbuzany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko získalo posilu ze Slavie a pojistilo si zkušené opory  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.