Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo řeší posily do útoku. Králika chtěl Jablonec, ale s nabídkou neuspěl

Českobudějovické Dynamo řeší složení kádru pro letní přípravu. Klub neuplatní opci na Emmanuela Tolna z Táborska, k nové smlouvě se zatím nevyjádřil Patrik Brandner. Podle klubu zůstává kapitán Martin Králik a žádná konkrétní nabídka dosud nepřišla na Matěje Valentu. K A týmu se jako trenéři vrací Jiří Kladrubský a Zdeněk Křížek.

O změnách informovalo Dynamo na svém webu. Hráči se sejdou na prvním tréninku za tři týdny. Nebudou na něm Vojtěch Vorel, Ondřej Mihálik a Mick van Buren, kterým skončilo hostování. To platí i pro Emmanuela Tolna, na kterého klub pravděpodobně neuplatní opci, a tak se křídelník vrací do Táborska. Smlouva končí Patriku Brandnerovi, který se zatím podle Dynama nevyjádřil k prodloužení.

Prozatím klub nedostal nabídku na záložníka Matěje Valentu, o kterého se podle informací redakce zajímají pražská Slavia či Plzeň. „Doposud na něj nepřišla žádná konkrétní nabídka. Valenta má v klubu smlouvu do roku 2024, je to náš kmenový hráč, ale Slavie na něj má předkupní právo. Zatím nás ale slávisté nekontaktovali,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Milan Čadek

Odcházet by neměl ani stoper a kapitán Martin Králik. Dynamo informovalo, že se o něj zajímal Jablonec, kam odešel trenér David Horejš, ale nabídka neodpovídala představám Jihočechů. 

Šanci dostanou mladí fotbalisté

Do Českých Budějovic se pak vrací někteří fotbalisté z hostování. Z Táborska přichází záložník David Krch či brankář Martin Janáček. Klub počítá s návratem Martina Sladkého z Mladé Boslavi, Jakuba Kousala, který hrál na Slovensku v druholigové Skalici, a hostování v Písku skončilo také Maškovi a Němečkovi. Jihočeši také čekají na to, až se z Afriky vrátí stoper Ishaku Konda. 

Příležitost dostanou také mladí fotbalisté Ondřej Čoudek, Tomáš Hák a Daniel Hais, kteří už posbírali první zkušenosti v nejvyšší soutěži. Do přípravy se zapojí také útočník Jakub Matoušek, který na podzim hostoval v Táborsku. „Vypadal velice dobře, uvidíme,“ uvedl Čadek. 

Jak se změní kádr Dynama? Klub čeká na stopera, okolo záložníka krouží Plzeň a Slavia

Českobudějovické Dynamo začíná řešit složení kádru pro nadcházející sezonu. Třem hráčům končí hostování, o některé se zajímají české i zahraniční kluby a dalším vyprší příští sezonu kontrakt. Jak bude vypadat složení týmu před letní přípravou?...

„Do letní přípravy by měla naskočit čtveřice brankářů – Šípoš, Kerl, Janáček a nově se přidá odchovanec Dynama Matěj Luksch, který už jeden čas do A-týmu nakoukl a poslední roky odchytal na Slovensku. První ligu v uplynulé sezoně okusil v Liptovském Mikuláši, s nímž také slavil premiérový postup,“ informoval mluvčí Dynama Michal Průcha. Klub podle Čadka pracuje na příchodu dvou krajních záložníků a jednoho útočníka. 

Mění se také podoba realizačního týmu. Novým trenér je Jozef Weber a asistenta mu bude dělat Jan Baránek, společně už působili v Mladé Boleslavi a Karviné. 

Novým trenérem brankářů je bývalý jednička A týmu Zdeněk Křížek. Asistentem trenéra pak bude také Jiří Kladrubský. „Bude takovou spojinicí mezi A-týmem a béčkem, kde bude nadále působit jako hrající trenér, ale zároveň se bude účastnit některých tréninků A-týmu, aby měl přehled o mladících startujících v béčku,“ sdělil Čadek k realizačnímu týmu, který jinak zůstává beze změn,“ dodal Průcha. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky české budějovice, dynamo, fotbal, přestupy, hostování, posily, SK Dynamo České Budějovice, FK Baumit Jablonec, trenér, okres Tábor, Matěj Valenta, Jiří Kladrubský, Martin Králik, Zdeněk Křížek, Patrik Brandner, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo řeší posily do útoku. Králika chtěl Jablonec, ale s nabídkou neuspěl  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.