Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalová jednadvacítka podlehla Anglii 1:2 a vzdálil se jí přímý postup na mistrovství Evropy

, aktualizováno 3. června 2022, 23:16

Česká fotbalová reprezentace do 21 let doma podlehla Anglii 1:2. Předposlední utkání kvalifikace o mistrovství Evropy se hrálo opět v Českých Budějovicích. Střelecký ostrov zaplnilo více než pět a půl tisíce fanoušků. Lvíčata mají i přes prohru jistou nejméně baráž.

Anglie mohla otevřít skóre už v šesté minutě, Garner však z rohového kopu gólmana Kováře nezaskočil. Ve 22. minutě se ale dočkala. Jones napoprvé ještě neuspěl, z dorážky se však záložník Arsenalu Smith Rowe nemýlil.

O 10 minut později se "Lvíčata" dostala do protiútoku, jenže záložník Garner Kohútův centr před branku odvrátil na roh. V nastavení úvodního dějství Balogun po rohu nakrátko těsně minul tyč.

Hned v úvodu druhého poločasu ale hosté opět udeřili. Gibbs-White nadvakrát dostal míč k Ramseymu, jenž zblízka nezaváhal. V 87. minutě výstavní ranou z dálky s pomocí odrazu od břevna snížil Fila. Další šanci si ale domácí nevypracovali, naopak hosty mohl uklidnit střídající Gordon, jenže Kovář jeho střelu vytáhl mimo tři tyče.

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka tak nenapravili listopadovou porážku 1:3 na hřišti Albionu. Kvalifikaci zakončí 13. června doma v Brně proti beznadějně poslední Andoře. Na závěrečný turnaj do Rumunska a Gruzie v roce 2023 vedle vítězů skupin přímo postoupí i nejlepší celek z druhých příček.

„Výsledek je mrzutý, ale myslím, že jsme za stavu 0:2 jsme ukázali morálně volné vlastnosti. Vystřídali jsme slušně hráče, kteří přinesli do hry energii a až do konce zápasu jsme měli drtivý tlak, který jsme i přes určité šance nedokázali zužitkovat v bodový zisk. Soupeř ukázal vysoké kvality a jakmile dostal sebemenší prostor, tak ukázal, že řešení situací v jejich podání je díky rychlosti, technice a dynamice nadstandardní. A bohužel nás potrestali ve dvou případech, zatímco my jsme dali pouze jednu branku,“ řekl trenér Jan Suchopárek na pozápasové tiskové konferenci.

Češi jsou nyní na druhém místě a mají shodný počet bodů jako Anglie, ta ale odehraje ještě o dvě utkání víc. Jisté je, že při nejhorším zamíří český výběr do baráže.

„Pořád je to ještě otevřené. Angličané mají tři zápasy, my máme jeden. Součty se dělají až po závěrečném hvizdu. Sami víme, jak těžké bylo některé zápasy, zejména na Balkáně, zvládnout. Uvidíme. Nemyslím si, že bychom měli jít okamžitě do baráže. I přes dvě prohry a remízu ve Slovinsku stále máme šanci jít přímo,“ přidal Suchopárek.

Utkání s Anglií hostily opět České Budějovice. Střelecký ostrov přilákal více než pět a půl tisíce diváků. Lvíčata tam při kvalifikaci odehrála utkání také se Slovinskem, Albánií či Kosovem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Sport, fotbal, jednadvacítka, Evropa, kvalifikace, ČR, Anglie, Mistrovství Evropy ve fotbale, baráž, sportovní kvalifikace, SK Dynamo České Budějovice, Jan Suchopárek, Arsenal FC, Slovinsko, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová jednadvacítka podlehla Anglii 1:2 a vzdálil se jí přímý postup na mistrovství Evropy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.