Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Záložník Matěj Valenta přestoupil z Dynama do Slavie

Dvaadvacetiletý Matěj Valenta opouští českobudějovické Dynamo. Záložník se vrací do Edenu, odkud v roce 2020 zamířil na jih Čech. Pražská Slavia využila práva na přednostní odkup. Přestup potvrdily oba kluby.

Matěj Valenta se do Slavie vrací po téměř třech letech. V Dynamu se mu vydařila hlavně uplynulá sezona, kdy si na jaře vybojoval místo v základní sestavu. Za to si vysloužil pozvánku do reprezentačního výběru do 21 let a nyní i přestup. 

Server iSport.cz informoval, že by měli Jihočeši získat osm milionů korun. Slavia využila práva na zpětný odkup. Valenta v mateřském klubu podepsal čtyřletou smlouvu. 

„V první řadě bych chtěl Dynamu poděkovat za krásné dva roky, které jsem tam měl čest strávit. Za tu dobu jsem si město velice oblíbil a poznal nespočet milých lidí, na které budu vzpomínat až do konce života. Ať už to byli spoluhráči, trenéři, další členové realizačního týmu či všichni ostatní zaměstnanci klubu, kteří na denní bázi zajištovali jeho hladký chod. V Budějicích jsem si našel několik kamarádů, díky kterým budu na své působení na jihu Čech vzpomínat jen v tom nejlepším. Všem bych tímto rád poděkoval za to, jakým způsobem mě vzali mezi sebe,“ vzkázal přes klubový web Matěj Valenta, který Dynama zároveň poděkoval a popřál úspěchy. 

Valenta za Dynamo odehrál 40 ligových zápasů, připsal si dvě branky. „Matěj udělal v poslední sezoně obrovský posun. Jsme moc rádi, že máme v týmu velkého slávistu, kterému navíc v aklimatizaci pomůže znalost prostředí i trenérů, kteří jeho potenciál ještě rozvinou. Držíme Matějovi palce,” řekl pro klubový web Slavie sportovní ředitel Jiří Bílek.

Dynamo testuje stopera z Vlašimi. Klub stále čeká na obránce z Ghany

K fotbalistům českobudějovického Dynama se připojil šestadvacetiletý stoper David Broukal z druholigové Vlašimi. Fanouškům se představí v sobotu při přípravném utkání v Hluboké nad Vltavou, kde Jihočeši vyzvou Duklu Praha. Obránce Ishaku Konda,...

Ve středu zálohy má trenér Jozef Weber několik alternativ. Využít může Jakuba Horu, Patrika Čavoše nebo mladíky Patrika Hellebranda a Jonáše Vaise. Klub chce teď posílit kraje záložní řady, řeší ale také stopera. Na testech je v Budějovicích David Broukal, zatím není jasné, kdy dorazí Ishaku Konda.

Jihočeši už mají za sebou první přípravné utkání. V Hluboké nad Vltavou před třemi stovkami diváků porazili Duklu Praha 3:1. Trefili se Hais, Čoudek a Matoušek.

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, dynamo, České Budějovice, Matěj Valenta, Česko, trenér, FK Dukla Praha, Jiří Bílek, Jakub Hora, Patrik Hellebrand, Jozef Weber, Jonáš Vais

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záložník Matěj Valenta přestoupil z Dynama do Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.