Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Premiérovou trefou rozhodl celý zápas. Čoudkovi se doma na Hluboké daří

Do hry přišel až ve druhém poločase, přesto se stal hrdinou utkání. Mladý obránce Ondřej Čoudek rozhodl přesnou hlavičkou po rohovém kopu úvodní přípravné utkání proti Dukle Praha. Povedlo se mu to na hřišti na Hluboké nad Vltavou, odkud pochází a připsal si tam také reprezentační debut v kategorii do osmnácti let.

Nastoupil na posledních patnáct minut, i tak se stal ústřední postavou úvodního přípravného utkání Dynama. Sedmnáctiletý obránce Ondřej Čoudek rozhodl zápas proti Dukle přesnou hlavičkou, ke které se dostal po rohovém kopu Romana Potočného.

„Na tréninku před zápasem jsem si všiml, že Roman kope rohy na přední tyč. Zkusil jsem si tam naběhnout, udělal se tam prostor a už jsem jenom soustředil, abych trefil branku," popisoval rozhodující moment duelu.

Jednalo se o jeho premiérovou trefu v dospělém týmu, která ho pochopitelně bude něco stát do týmové kasy. „Kluci hned hlásili, že se mi to prodraží, tak uvidíme, kolik to bude," smál se.

Poplatek je ovšem asi to poslední, co by ho trápilo. Na Hluboké vyrůstal a na stejném hřišti si připsal také vůbec první reprezentační start, když nastoupil za národní tým do osmnácti let proti Slovensku.

„Jsou to zážitky, na které už asi nikdy nezapomenu. Na Hluboké jsem doma a povedly se mi tady významné dva momenty. Je to krásné, mám z toho obrovskou radost," neskrýval nadšení mladý stoper.

Do přípravy se Ondřej Čoudek zapojil o něco později, úvodní týden měl zdravotní problémy s kotníkem. „Naskočil jsem až ve druhém týdnu. První tréninky jsem sice protrpěl, ale postupně už to bylo lepší a lepší," dodal.

Debut v nejvyšší soutěži už si připsal na konci uplynulé sezony. Další starty by velice rád přidal co nejdříve. „Chci zabojovat o svou šanci a ukázat se v dobrém světle. Konkurence je velká, ale poperu se o to," pronesl na závěr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, dynamo, čoudek, Hluboká nad Vltavou, FK Dukla Praha, Roman Potočný, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiérovou trefou rozhodl celý zápas. Čoudkovi se doma na Hluboké daří  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.