Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pavla Nováka čeká nová výzva v Rakousku. Pochvaluje si zázemí i spoluhráče

S profesionální kariérou se rozloučil, ale fotbal bude hrát dál v Rakousku. Bývalý stoper českobudějovického Dynama Pavel Novák se těší na novou výzvu, která ho čeká v klubu ASKÖ Donau Linec. Ambiciózní tým chce se chce po sestupu ihned vrátit do čtvrté nejvyšší soutěže.

Příchod zkušeného obránce byl pro linecký klub velkou událostí. Pavel Novák posbíral v černobílém dresu 249 soutěžních utkání v první a druhé lize. „S jeho dlouholetými zkušenostmi s profesionálním fotbalem jsme velmi rádi, že si Pavel vybral právě nás. Bude obrovskou oporou v týmu,“ řekl pro klubový web trenér a sportovní ředitel Adnan Kaltak.

Dvakrát s Dynamem postoupil, za klub odehrál 249 zápasů. Pavel Novák se loučí a vyhlíží nové výzvy

Jen jeden muž odehrál za českobudějovické Dynamo víc soutěžních utkání. Pavel Novák se po uplynulé sezoně loučí s profesionální kariérou. Zkušený obránce prožil na Střeleckém ostrově dva sestupy i dva postupy, byl u venkovní výhry nad Spartou po...

Jihočech Pavel Novák měl o své budoucnosti jasno. S Dynamem už se rozloučil a věděl, že by si chtěl zahrát fotbal v Rakousku. Nakonec vyšel právě klub z města na Dunaji. 

„Měl jsem to rozjednané s více lidmi, ale pak jsem se shodou okolností potkal na Složišti se Stanislavem Legdanem, se kterým jsme spolu hrávali ještě za béčko Dynama, a nějak jsem se zmínil o tom, že něco hledám. On mi druhý týden zavolal, že by pro mě měli tohle angažmá. Pak jsme to ještě asi dva tři týdny řešili přes Standu, který byl v kontaktu s Davidem Šupolíkem, který to vyjednával přímo na místě,“ popsal pro klubý web Dynama. 

Pavel Novák v dresu Donau Linec. Foto: ASKÖ Donau Linec

V uplynulé sezoně za Donau Linec nehrál žádný Čech, teď by tam měli být tři. K týmu už se připojil Jindřich Rosůlek, bývalý hráč Písku či Krumlova, který v Rakousku hraje od roku 2015. Kromě toho by měl kádr posílit brankář Aleš Pavelec, jenž v minulosti také prošel akademií Dynama. 

Pavel Novák má dobré první dojmy, mile ho překvapila úroveň spoluhráčů. Do Lince bude jezdit bývalý ligový stoper dvakrát týdně plus zápas.

„Máme pěkný stadionek. Šatna mě překvapila, pamatuji si, když jsme vždycky hrávali s Dynamem v Rakousku nějaké přáteláky, tak byly stísněné. Tady máme docela velkou šatnu, k tomu je i nějaká regenerace. Pocity mám zatím dobré,“ hodnotí dvaatřicetiletý fotbalista a přidává, že se chce klub po sestupu co nejdříve vrátit do čtvrté nejvyšší soutěže. 

Kromě fotbalových povinností si Novák užívá i léto, po dlouhé době bez profesionální přípravy na novou sezonu. „Užívám si ho pracovně. Přechod z fotbalu byl plynulý přímo do zaměstnání. Teď, jak byly dva dny svátky, tak jsme se ženou vyrazili na oběd a ona se mě zeptala: Jaký je to pocit, když poprvé o svátku nejsi na tréninku? A mně to vlastně ani nedošlo, že kluci trénují a já už ne. Zatím je to dobré,“ dodává s úsměvem. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Pavel Novák, rozhovor, dynamo, české budějovice, Rakousko, Linec, SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Dunaj, Adnan Kaltak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavla Nováka čeká nová výzva v Rakousku. Pochvaluje si zázemí i spoluhráče  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.