Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Táborsko představilo nové dresy i sponzory. Vedení odmítlo nabídku sázkové kanceláře

Druholigové Táborsko na nadcházející sezonu posílilo nejen svůj kádr. Vedení klubu představilo nové dresy i sponzory. Klub se netají tím, že díky komfrotní situaci odmítl nabídku sázkové kanceláře. Jihočeši chtějí v druhé nejvyšší fotbalové soutěži odehrát důstojnou roli, řekl výkonný ředitel Martin Vozábal.

„Na hráče budeme v každém případně nároční a přísní. Klub hodláme posouvat krůček za krůčkem dopředu a nedělat při tom přešlapy,“ řekl na tiskové konferenci ředitel Martin Vozábal. Z pohledu posouvání klubu je podle něj důležité pokračovat ve výstavbě stadionu Kvapilova. 

Táborsko po 81 letech změnilo název, ve kterém se objevila společnost Silon jako nový partner. Kromě něj se Jihočeši pochlubili novými dresy. Na nich jsou panorama Starého města Tábora a socha Strážce času z Baťova náměstí v Sezimově Ústí. Nosit je budou i mládežnické výběry od kategorie U6.  

„Za úspěch považujeme, že se nám podařilo za poslední půlrok navázat spolupráci s řadou partnerů, kteří se na dresech objevují. Byli jsme v tak komfortní situaci, že jsme si mohli dovolit odmítnout nabídku jedné sázkové kanceláře,“ řekl na tiskové konferenci Ondřej Dvořák, předseda správní rady klubu. Mohlo by jít o Tipsport. Sázková kancelář v uplynulých týdnech a měsích uzavřela partnerství s více než desítkou týmů z první a druhé ligy. 

Nové dresy druholigového Táborska. Fanoušci si rychle všimli, že na nich jsou loga některých sponzorů, která se loni objevila na dresech prvoligových Českých Budějovich. Foto: FC SILON Táborsko

Kádr nově vede bývalý fotbalista Spartaku Moskva, West Hamu či Sparty Radoslav Kováč. Klub posílili například zkušený útočník Martin Nešpor, z Prostějova přišel Jakub Kopřiva, obranné řady vystužili Michal Bezpalec či Musa Itopa. Ze Senegalu dorazil na jih Čech záložník Sy Babacar. 

„Náš herní styl se přes léto podstatně změnil, sami čekáme, jak nám bude fungovat v mistrovských zápasech. Uděláme vše, aby se naše hra líbila fanouškům, vedení klubu a nám samotným, ale je nám jasné, že nejpodstatnější jsou body,“ popsal Radoslav Kováč

„Musíme začít od defenzivy, dům také stavíte od základů. Nechceme především branky inkasovat. Naši hráči jsou vnímaví, věřím, že jsme jim vše u videa vysvětlili. Na konci srpna, začátkem září si řekneme, jak se nám to povedlo. K letní přípravě chci dodat, že jsem byl příjemně překvapen, jak ji hráči zvládli, jak dobře jsou nastavení,“ dodal Kováč. 

Klub bude nově prodávat vstupenky online. Stane se tak v průběhu září. Zatím vstup stojí 80 korun. Až bude systém fungovat, zaplatí lidé za online vstupenku 80 korun, na místě vyjde na 100 korun. 

Klub také vyjednává o předání stadionu Kvapilova do majetku a péče města Tábor. Táborsko si tím chce finančně uvolnit ruce a peníze investovat do materiálního a sportovního rozvoje klubu, jedním z dlouhodobých plánů je například dostavba stadionu. Rozpočet je nyní 25 až 27 milionů korun na rok. 

Změny v kádru

Příchody
- František Kotek, brankář, hostování z AC Sparta Praha
- Adam Alexandr, obránce, hostování z FC Viktoria Plzeň
- Jakub Kopřiva, záložník, přestup z 1. SK Prostějov
- Michal Bezpalec, obránce, přestup z Dukly Praha
- Daniel Kosek, obránce/záložník, přestup z SK Slavia Praha
- Sy Babacar, záložník, přestup ze Senegalu
- Matouš Varačka, útočník, přestup z Meteoru Tábor, byl na hostování v Dukle Praha
- Martin Šplíchal, záložník, přestup z SK Dynamo ČB
- Martin Nešpor, útočník, přestup z FK Jablonec
- Abdulrasheed Musa Itoipa, obránce, přestup z FK Zbuzany (Nigérie)
- Emanuel Tolno, záložník, návrat z hostování SK Dynamo ČB
- Luboš Jansa, záložník, přeřazen z B týmu
- Pavel Svatek, útočník, a Jiří Šplíchal, záložník; odchovanci, kteří v klubu podepsali svou první smlouvu

Odchody
- Martin Janáček, brankář, návrat z hostování do SK Dynamo ČB
- David Krch, záložník, návrat z hostování do SK Dynamo ČB
- Muhamed Tijani, útočník, návrat z hostování do Baníku Ostrava
- Roman Holiš, obránce, přestup do Dukly Praha
- Filip Rydval, obránce, přestup do Sokola Lom
- Marek Škrleta, útočník, hostování z B-týmu do Sokola Lom
- Leoš Vozihnoj, záložník, ukončil profesionální kariéru, míří do Rakouska
- Luka Robakidze, záložník, ukončení angažmá, návrt do Gruzie
- Mandione Thioub, útočník, ukončení angažmá, návrt do Senegalu
- Matěj Brabec, obránce, konec smlouvy
Zdroj: FC SILON Táborsko

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC SILON Táborsko

Štítky fotbal, táborsko, tábor, sezona, liga, vozábal, okres Tábor, SK Dynamo České Budějovice, přestup, Martin Vozábal, FK Dukla Praha, Radoslav Kováč, Senegal, AC Sparta Praha, 1. SK Prostějov, Martin Nešpor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko představilo nové dresy i sponzory. Vedení odmítlo nabídku sázkové kanceláře  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.