Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hora si užil vyprodaný stadion. Slovácko bude těžší soupeř než Sparta, říká

Záložník Jakub Hora prodloužil v Českých Budějovicích smlouvu do roku 2024. Mistr české a lotyšské ligy si pochvaluje působení na Střeleckém ostrově. Po vyprodaném utkání se Spartou si zkušený fotbalista přeje, aby přišlo hodně diváků i na nedělní zápas se Slováckem. Výkop je v 16 hodin.

Když jste přišel do Dynama, netajil jste se tím, že byste ještě mohl odejít do zahraničí. Co rozhodlo o prodloužení kontraktu na jihu Čech?
Od zimy se řešil nějaký zájem z Polska. Nakonec ale rozhodli pan Koubek (Vladimír Koubek, majitel klubu, pozn. redakce) a trenér Jozef Weber, kteří o mě hodně stáli. Dohodli jsme se korektně a můj zájem tady zůstat byl velký. Bavili jsme se už od února a průběžně si to připomínali, teď v srpnu se to dotáhlo. 

Zájem o vás byl hlavně z Polska?
Řešili jsme dva kluby z Polska. 

Jak jste si zvykl na současnou roli v klubu, která je výrazně jiná než ta z roku 2014?
Nebylo těžké si na to zvyknout. Bylo to poměrně přirozené. Snažím se tu pozici plnit a pomáhat mladým. Je jich tu hodně a jsou šikovní, ale záleží hlavně na tom, jak budou pracovat. 

Jakub Hora (31 let) začínal s fotbalem v Mostě. Později prošel pražskou Slavií, Plzní či Teplicemi. V zahraničí hrál za lotyšský tým Riga FC a polský klub Podbeskidzie Bielsko-Biała. Dvakrát vyhrál českou ligu, titul slavil také v Lotyšsku. V Dynamu je od roku 2021, dříve na jihu Čech dvakrát hostoval.

V uplynulé sezoně jste se chtěli umístit na vyšší příčce. Nevyhráli jste venku, ale to jste v novém ročníku prolomili hned v prvním kole proti Pardubicím. Jak hodnotíte vstup do sezony?
První zápas se povedl. I když si uvědomuji kvality Sparty, tak si myslím, že jsme v tom posledním utkání mohli uhrát víc. Tři body ze dvou zápasů jsou hezké, ale čekají nás těžké zápasy a proti Spartě to mohlo být lepší. 

Užil jste si atmosféru? Po zhruba třech letech bylo vyprodáno.
Byl bych moc rád, kdyby to takhle bylo každý zápas. Atmosféra byla skvělá. Za tu dobu, co hraju za Dynamo, to bylo asi poprvé, kdy bylo vyprodáno. Skvělý zážitek. Kdybychom dali gól, věřím, že by nám fanoušci pomohli k vyrovnání. Závidím klubům, jako jsou Sparta či Slavie, které v takové kulise hrají pravidelně. 

Slušná účast by mohla dorazit na Slovácko. Co od zápasu očekáváte?
Všichni víme, jak Slovácko v posledních letech hraje. Za mě to bude ještě těžší soupeř než Sparta. Musíme ze Střeleckého ostrova udělat naší tvrz a vyhrávat s kýmkoliv. Očekávám, že přijde hodně lidí a my uděláme maximum pro tři body.

Hora pokračuje v Dynamu, prodloužil také Hais

Další dva fotbalisté prodloužili smlouvu s českobudějovickým Dynamem. Na Střeleckém ostrově pokračují Jakub Hora, který má kontrakt do roku 2024, a Daniel Hais. Mladý útočník posbíral letos 12 ligových startů.

 

Jak se vám žije v Budějovicích? Nevadí vám dojíždění za rodinou?
Mám tady byt, ale někdy jedu dvakrát týdně domů. Město znám hodně dobře, moc se mi tady líbí, což platí pro celé jižní Čechy. Neznám asi nikoho, kdo by řekl, že jsou Budějovice a jižní Čechy ošklivé. Mimochodem to byla jedna z věcí, která hrála roli při rozhodování, jsem tady opravdu spokojený.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky hora, dynamo, budějovice, rozhovor, fotbal, slovácko, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, SK Dynamo České Budějovice, Jakub Hora, Střelecký ostrov, Polsko, Česko, SK Slavia Praha, Jozef Weber, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hora si užil vyprodaný stadion. Slovácko bude těžší soupeř než Sparta, říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.