Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Táborsko dál čeká na výhru, poprvé ztratil divizní Lom

Pouhé dva body má po čtyřech zápasech druholigové Táborsko, které o víkendu prohrálo s Chrudimí. Body neposbírali ani dva jihočeští zástupci ve třetí nejvyšší fotbalové soutěži. Dařilo se naopak divizním Katovicím, které jsou po třech zápasech na prvním místě.

Nepovedený vstup do sezony prožívá druholigové Táborsko. To o víkendu prohrálo doma s Chrudimí. Od 12. minuty hráli navíc Jihočeši v deseti, když dostal červenou kartu brankář Zadražil. 

„Máme dva body, což je velmi málo. Čekali jsme, že budeme mít daleko víc. Hrozně mi vadí, že se popravujeme sami. Vždycky uděláme hrubou chybu. Takhle se vyhrávat nedá,“ přiznal pro klubový facebook trenér Radoslav Kováč. Ten zároveň přiznal, že cítí velké zklamání, protože věřil, že bude mít Táborsko po čtyřech zápasech alespoň šest nebo sedm bodů. Zároveň ocenil, že tým i v oslabení pracoval velmi dobře. Jihočechy čeká těžký los. V pátek vyzvou Jihlavu a poté Karvinou. 

V ČFL neuspěla rezerva Dynama, která prohrála na Složišti s Domažlicemi. O výhře hostů rozhodl ve 42. minutě z penalty Mužík. Domácí drželi se soupeřem krok, ale gol nevstřelili. 

Písek dostal od Přeštic sedm branek

„Zápas byl oboustranně vyrovnaný, vyložené šance byly na obou stranách a jen díky brankářům padl pouze jeden gól, bohužel z penalty do naší branky. Druhý poločas byl z naší strany po herní stránce lepší než první, hráli jsme vice kombinačně. První poločas jsme si odzadu příliš nevěřili do rozehrávky a hodně jsme si pomáhali nakopávanými míči mnohdy jen někam do prostoru. Po přestávce jsme začali hrát po zemi a předváděli pohlednější fotbal,“ zhodnotil pro klubový web trenér B týmu českobudějovického Dynama Dušan Žmolík

Ten zároveň řekl, že mohli Jihočeši odejít ze hřiště se vztyčenou hlavou. Tým podle něj zápas odmakal a proti zkušenému soupeři sehrál důstojnou roli. 

Velký příděl si odvezl Písek z hřiště nováčka v ČFL. Jihočeši v Přešticích prohráli 2:7. Hned pětkrát se trefil Daniel Černý, který v minulosti prošel Plzní či Příbramí. Za hosty skórovali Kalousek a Malý. Pro Kalouska to byla mimochodem třetí trefa ve třetím soutěžním utkání za sebou. 

„Z naší strany to byla hrůza po všech stránkách. Vůbec jsme nezachytili začátek a devadesát procent věcí, které jsme si řekli před zápasem, jsme neplnili. Jedním slovem ostuda. Mysleli jsme si, že si kluci vezmou propadák v Soběslavi k srdci, ale zřejmě se to minulo účinkem. Děláme hrozné chyby, nároky na třetiligové hráče se zvyšují a někteří u nás tu kvalitu momentálně nemají. Snad se to zlepší,“ uvedl pro klubový web trenér Milan Nousek. Zatímco rezerva Dynama se propadla na 12. místo, Písek je devátý.

Katovice jsou lídrem tabulky

Také divizní soutěž přinesla řadu nečekaných výsledků. O dvoubrankové vedení přišli fotbalisté Lomu, kteří nakonec prohráli s rezervou Domažlic 3:5. Dvakrát se trefil Zbyněk Musiol, který si v předchozím utkání připsal hattrick. Jihočeši hráli od 79. minuty v deseti, když červenou kartu dostal Škrleta. 

„Utkání jsme si prohráli sami, zápas jsme přitom měli až do šedesáté minuty ve své moci. Bohužel přišel zkrat a soupeři jsme umožnili našimi chybami nastřílet čtyři góly. Špatně se to hodnotí, protože jsme přišli o vyloučeného hráče a o tři body,“ reagoval po utkání trenér Lomu Martin Bárta.

Slaví Katovice, které drží první místo v tabulce po výhře 1:0 nad Doubravkou. Vítězný gól si připsal Uher. Jihočeši mají po třech zápasech sedm bodů a dvě čistá konta. 

Nováček soutěže z Českého Krumlova remizoval 2:2 s Klatovy a Soběslav prohrála v Plzni 1:2. Po třech kolech jsou lídrem tabulky Katovice, na druhém místě je Lom a čtvrtou pozici obsadil Český Krumlov. Soběslav se propadla na 11. místo.

Ohodnoť článek

Foto FC SILON Táborsko

Štítky fotbal, sport, jižní čechy, výsledky, okres Tábor, Katovice, Chrudim, trenér, HC Dynamo Pardubice, Česká fotbalová liga, Písek, FC Viktoria Plzeň, Soběslav, Radoslav Kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko dál čeká na výhru, poprvé ztratil divizní Lom  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.