Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeské derby vyhrála Soběslav, Písek dostal pět gólů

Většina jihočeských klubů v nižších fotbalových soutěžích o víkendu prohrála. Opět nebodovalo druholigové Táborsko, body si nepřipsala rezerva Dynama ani třetiligový Písek. Uspěla pouze Soběslav, který uspěla v divizním jihočeském derby.

Táborsko neprožívá povedený vstup do sezony. Po pěti kolech jsou Jihočeši předposlední se dvěma body. Naposledy prohráli v Jihlavě 0:3. „Prospali jsme první poločas, báli jsme se hrát. Mentálně na tom nejsme moc dobře. Budeme muset kluky zvednout,“ řekl pro klubový facebook trenér Radoslav Kováč.

Druhý poločas byl podle něj lepší a Táborsko sahalo po gólu, ale místo toho inkasovalo. Ve hře podle něj chybí agresivita. Už ve středu nastoupí tým do utkání na hřišti Karviné. 

Jihočeským klubům se nedařilo ani ve třetí lize. Do Písku přijeli fotbalisté z Karlových Varů a nadělili domácím pět gólů. Písek tak má za poslední tři zápasy skóre 2:15. 

„Zápasy rozhodují maličkosti a my jsme v nich horší. Dostaneme tím soupeře na koně a snažíme se o překot zvrátit situaci místo toho, abychom pokračovali s rozmyslem. Soupeř nás trestá z rychlých brejků, které ze strany Varů byly smrtící,“ řekl pro klubový web trenér Milan Nousek.

Výsledkem 1:2 skončilo utkání domácího B týmu Dukly Praha s rezervou budějckého Dynama. Tým trenéra Dušana Žmolíka si ve druhém poločase vytvořil převahu, Bastl vstřelil kontaktní gól, ale na vyrovnání to nestačilo. 

„Už počtvrté si hráči vyzkoušeli, že v této soutěži jsou zatím všem rovnocenným soupeřem. Jejich individuální kvalita dovedností a kondice jim může být oporou. Jediné, co nám chybí, jsou zkušenosti, ale ty se dají nasbírat pouze osobní odvahou. Odvážný hráč se může něco naučit a zdokonalovat, protože se bude dostávat do situací, ve kterých doposud nebyl (kvalitní soupeř, situace apod.) a získá zkušenost a opakováním získá zkušenosti. Hráč bez odvahy zkušenosti nenasbírá, respektive nasbírá takové zkušenosti, které pro jeho post nejsou až tak důležité,“ zhodnotil pro klubový web trenér. 

Nedařilo se ani jihočeským klubům v divizní soutěži. Lom doma prohrál po brance Hořovic, Český Krumlov padl s Tochovicemi 2:4. Vyhrála pouze Soběslav, která doma v jihočeském derby porazila Katovice 3:0 a drží se na třetím místě. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC SILON Táborsko

Štítky fotbal, výsledky, Písek, táborsko, dynamo, budějovice, Soběslav, katovice, lom, sport, okres Tábor, SK Dynamo České Budějovice, trenér, FC Vysočina Jihlava, Radoslav Kováč, MFK Karviná, Facebook, FK Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské derby vyhrála Soběslav, Písek dostal pět gólů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.