Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalisté Dynama po prohře s Boleslaví dál čekají na domácí výhru

V rámci 7. kola FORTUNA:LIGY na Střelecký ostrov zavítala Mladá Boleslav, která si chtěla napravit reputaci po úterním prohraném zápase. A to se jí povedlo, na jihu Čech dokázala zvítězit 2:0. Oslabené Dynamo srazil svými dvěma Ladra, domácí fotbalisté tak stále na svou první domácí výhru v probíhající sezoně čekají.

Začátek zápasu nic zajímavého nepřinesl, oba celky se snažily hrát jednoduše a byl to boj především ve středu pole. První větší příležitost přišla ve 14. minutě a měli ji hosté. Z dvaceti metrů zpoza vápna pálil Dancák, ale jeho ránu výborným zákrokem vyrazil brankář Janáček na rohový kop. Ve 26. minutě hostující Boleslav vstřelila branku, ale příliš dlouho se neradovala. Po předchozím rohu zůstal ležet Šimek před Janáčkovou brankou a jelikož byl v ofsajdovém postavení a bránil domácímu gólmanovi v zákroku proti střele Fulneka, branka platit nemohla.

První větší příležitost mělo i Dynamo, konkrétně Lukáš Čmelík, který se opřel do odraženého míče, levačkou ale zamířil těsně mimo. Těsně před koncem prvního poločasu fauloval David Broukal na polovině hřiště boleslavského Ekpaie, necelé dvě minuty po první žluté kartě viděl druhou a musel jít předčasně do sprch. V prvním dějství už se nic důležitého nestalo, a tak šly oba týmy do kabin za stavu 0:0.

Hned ze začátku druhého poločasu se Budějovičtí dostali k velké příležitosti, ke které je vybídl Šimek. Jeho malou domů vystihl Sluka, před Šedou míč tečoval, byl z toho ale pouze roh pro Dynamo. Potom už si utkání pod svou kontrolu vzala Boleslav. Hráči z města automobilů míč domácím příliš nepůjčovali, vyloučení na straně Dynama bylo znát. Hosty do vedení mohl v 52. minutě poslat Pech, ale jeho střela zpoza vápna se zastavila o tyč Janáčkovy svatyně. V 60. minutě už to hráčům v modrém ale vyšlo. Centr z levé strany, který obstaral Fulnek, lehounce hlavou tečoval Tomáš Ladra a mladoboleslavští se ujali vedení, kterého už se nakonec nepustili.

Boleslavští přitápěli pod kotel a v 75. minutě zvýšili vedení na 2:0. Ve vápně se dostal k míči opět Tomáš Ladra, který ranou z úhlu přidal svou druhou branku v zápase. V poslední patnácti minutovce se utkání v poklidu dohrávalo, Budějovice se k vápnu soupeře dostávaly jen zřídka a utkání tedy skončilo dvougólovou výhrou Mladé Boleslavi. Budějovičtí si tak budou muset i po 7. kole na svou první domácí výhru ještě počkat.

SK Dynamo České Budějovice – FK Mladá Boleslav 0:2 (0:0)

Branky: 60. a 75. Ladra, Žluté karty: Mašek, Mareček (oba BOL), Červené karty: Broukal (DYN), Rozhodčí: Machálek – Paták, Líkař, Diváci: 2531

Dynamo: Janáček – Čolić (46. Sladký), L. Havel, Králik (C), Skovajsa – Čmelík (77. Grič), Čavoš (72. Matoušek I), P. Hellebrand, Broukal, Sluka (61. Potočný) – Mich. Škoda (46. Zajíc).

Mladá Boleslav: Šeda – Pech, D. Šimek, Suchý (C) (46. Mil. Škoda, 78. Krobot), Karafiát – Fulnek, Ekpai (55. Skalák), D. Mareček, Dancák (90. Donát) – Mašek (55. Matějovský), Ladra.

Ohlasy po zápase:

Jozef Weber (trenér Dynama): „Fotbal je nevyzpytatelný. Místo toho, abychom zopakovali výkon a výsledek na Bohemce, proti Boleslavi nás srazil. Vítězství Boleslavi je zasloužené, my jsme tomu pomohli mdlým a pomalým výkonem. Červená karta pak utkání na stranu Mladé Boleslavi překlopila ještě víc. Upřímně musím říct, že s dnešním výkonem jsme nemohli uhrát nic.“

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Mladá Boleslav, fotbal, zápas, BK Mladá Boleslav, HC Dynamo Pardubice, Tomáš Ladra, 1. česká fotbalová liga, Česko, fotbalista, Střelecký ostrov, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Čmelík, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Dynama po prohře s Boleslaví dál čekají na domácí výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.