Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Písek konečně vyhrál, v jihočeském derby uspěl Lom

Jihočeské fotbalové kluby za sebou mají další hrací kolo. Rezerva Dynama vybojovala bod s lídrem třetí ligy, kde po delší odmlce vyhrál Písek. V divizní soutěži bylo na programu derby, při kterém Lom porazil Katovice 5:2.

Nedařilo se Táborsku, které po dvou výhrách prohrálo na hřišti Prostějova 0:5. Na nepovedené utkání dnes reagoval ředitel Martin Vozábal, kromě jiného označil výkon druholigového týmu za trapas a ostudu. Klub je po 8. kole těsně nad sestupovou příčkou.

B tým Dynama si po výhře nad Sokolovem připsal cenný bod. S lídrem ligy, kterým je Admira Praha, uhráli Jihočeši remízu 1:1. Za černobílé se prosadil Libor Bastl. 

„Pro lidi to bylo zajímavé utkání, oboustranně bylo k vidění velké nasazení. V prvním poločase jsme si moc situací dopředu nevytvořili, naopak ve druhém jsme se zlepšili a mohli dát více než jeden gól. Nicméně i soupeř měl dvě obrovské šance, které jsme přežili. Soupeř byl opravdu kvalitní, takže si remízy cením. Byla zasloužená, oba mančafty si zasloužily bod. Kdyby jeden z nich prohrál, vzhledem k tomu, co kluci na hřišti předvedli, by to bylo kruté,“ zhodnotil utkání pro klubový web trenér Dušan Žmolík

Táborsko v krizi. Kritika je spravedlivá, ponesu odpovědnost, vzkázal ředitel

Když už se zdálo, že se fotbalové Táborsko nadechlo k lepším výsledků, přišla ostudná porážka 0:5 v Prostějově. Jihočeši jsou po osmém odehraném kole těsně nad sestupem. Nespokojenost vyjádřil výkonný ředitel Martin Vozábal, který vzkázal, že je...

 

Povedený víkend má za sebou Písek. Ten ve třetí lize prolomil čtyřzápasové čekání na výhru, když doma porazil 1:0 FK Motorlet Praha. V obraně domácích nastoupil Musa Itopa. Klub chtěl jeho příchodem reagovat na vysoký počet inkasovaných branek, což se minimálně v prvním utkání podařilo. Nigerijský stoper přišel do Písku na půlroční hostování z Táborska. 

O výhře Jihočechů rozhodl v 89. minutě zkušený fotbalista Štěpán Koreš. „V zápase s Motorletem jsme se soustředili hlavně na to, abychom neinkasovali zbytečné góly. Bojovali jsme tak, abychom uhráli body. V předchozích zápasech jsme se snažili hrát fotbal, body nám to ale nepřineslo. Proto jsme hru tentokrát zjednodušili a zaměřili se na to, abychom nedostali gól, a naopak z nějaké šance branku dali. V závěru utkání se nám to povedlo. Doufám, že tahle výhra klukům pomůže zase získat jistotu,“ reagoval po utkání trenér Milan Nousek. Rezerva Dynama je v ČFL na 10. místě, Písek drží 12. příčku. 

Musiol vládne s deseti góly tabulce střelců

V divizní soutěži se hrálo jihočeské derby. V něm se radoval Lom, který doma porazil Katovice 5:2. Dvakrát se prosadil Zbyněk Musiol. Zkušený útočník si připsal už 10 branek a suveréně vede tabulku střelců. 

„Škoda, že dostáváme laciné góly, na druhou stranu dopředu hrajeme tak, jak bychom si představovali. Naštěstí dáváme víc gólů, než dostáváme, těch obdržených branek je ale moc. To musíme zlepšit,“ řekl trenér Lomu Lukáš Zeman.

Výsledkem 1:5 prohrála Soběslav s B týmem Příbrami. Nedařilo se ani Českému Krumlovu. Ten doma přivítal stávajícího lídra soutěže z Rokycan a prohrál po jediné brance. „První poločas byl klasický venkovní zápas, domácí měli slibné situace. My ve druhém poločase dali gól, ale od té doby jsme se nesmyslně zatáhli. Remíza by byla asi spravedlivější,“ přiznal po utkání trenér hostů Milan Dejmek.

V divizní soutěži je na tom nejlépe z jihočeských klubů Lom, který je druhý. Katovice jsou páté, Krumlov obsadil 10. příčku a Soběslav spadla na 13. místo. 

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, Písek, Katovice, lom, soběslav, český krumlov, soutěž, HC Dynamo Pardubice, trenér, okres Tábor, Zbyněk Musiol, 1. SK Prostějov, FK Baník Sokolov, FK Admira Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek konečně vyhrál, v jihočeském derby uspěl Lom  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.