Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeské derby ovládla Soběslav. Písek je po další prohře poslední

Fotbalisté třetiligového Písku pokračují v nevydařené formě a po prohře s rezervou Plzně jsou poslední. V divizní soutěži poměřili síly fotbalisté Lomu a Soběslavi, radoval se druhý jmenovaný tým.

V době reprezentační přestávky pokračovaly nižší soutěže. Ve třetí lize vybojovala remízu rezerva českobudějovického Dynama. Na Složiště dorazila v sobotu dopoledne Povltavská fotbalová akademie. 

Utkání nabídlo přestřelku, při které diváci viděli hned šest branek. Všechny navíc padly v prvním poločase. Utkání nakonec skončilo remízou 3:3, když se za Dynamo prosadili Tadeáš Bečvář, Jakub Matoušek a Matej Mršić. Třetí jmenovaný odehrál druhé utkání od svého zranění z jara letošního roku.

„Herně to byl jeden z nejlepších zápasů, dokonce jsme se rozstříleli a dali jsme prozatím nejvíce gólů. Soupeř nás potrestal v prvním poločase ze tří situací. Obrazně se dá říci, že soupeř byl u nás třikrát a dal tři góly,“ zhodnotil pro klubový web trenér Dušan Žmolík

Radost nemohou mít fotbalisté Písku. Ti prohráli s B týmem Plzně venku 1:3 a propadli se na poslední příčku třetí nejvyšší soutěže. Jihočeši prohrávali už 0:2 po prvních 20 minutách a s utkáním pak nedokázali nic udělat. B tým Dynama je po uplynulém 8. kole na 12. příčce. 

Jihočeské derby v divizní soutěži

Lom v divizní soutěži hostil Soběslav. Favoritem byli domácí, ale ti roli nepotvrdili. Hosté nastříleli v prvním poločase dvě branky a ve druhém přidali ještě třetí trefu. Zápas sledovalo přes 300 diváků.

„Nefungovali jsme jako tým, ztráceli jsme hodně míčů a Soběslav toho dokázala využít. Kdybychom v poločase prohrávali 0:4, nemohli bychom se vůbec divit,“ uvedl trenér Lukáš Zeman pro klubový web. 

Definitivní tečku za špatným výkonem udělal domácí Tomáš Tauber, který v 88. minutě knokautoval Hromadu a vysloužil si červenou kartu. „Za to by zasloužil pár facek. Je nesmysl ohnat se za stavu 0:3 rukama po soupeři,“ dodal Zeman.

Dalším jihočeským zástupcem, který bodoval, je Český Krumlov. Ten doma porazil B tým Domažlic 2:0. S Aritmou Praha naopak venku prohráli fotbalisté Katovic 1:3. 

Lom je nyní třetí, Katovice drží pátou příčku a hned za nimi je Český Krumlov. Soběslav se posunula na 11. pozici. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky fotbal, Soběslav, lom, Písek, jižní čechy, fotbalista, soutěž, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Zeman, Matej Mršić, Katovice, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské derby ovládla Soběslav. Písek je po další prohře poslední  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.