Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dynamo porazilo Vlašim a v MOL Cupu kráčí dal

V rámci 3. kola MOL Cupu Dynamo na domácím hřišti přivítalo druholigovou Vlašim a cílem nemohlo být nic jiného než postup. Domácí fotbalisté od první minuty utkání naplňovali roli favorita a bez potíží si dokráčeli pro postup do 4. kola. O branky se postarali Patrik Čavoš, Tomáš Zajíc a Jakub Švec.

Uběhla necelá čtvrthodina od úvodního hvizdu a Dynamo se mohlo radovat z první vstřelené branky, kterou měl na svědomí Patrik Čavoš. Dynamo si vytvořilo výhodu rohového kopu, který rozehrál Potočný a našel hlavu právě zmiňovaného Čavoše, jenž usměrnil míč do vlašimské branky. 1:0 pro Dynamo. Jihočeši v průběhu následujících minut Vlašim téměř do ničeho nepouštěli.

Střelec prvního gólu Budějovic byl aktivní i nadále, nejdříve se objevil ve velké příležitosti před brankářem Kolářem, šanci na skórování mu ale překazil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Přeci jen se ale fotbalisté v černobílém do konce prvního poločasu prosadili ještě jednou. Standardní situace opět v podání Potočného doletěla ke Sladkému, který výborně hlavou prodloužil míč a našel Tomáše Zajíce, který bez větších problémů zavěsil do prázdné svatyně. Do poločasové přestávky se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Druhé dějství začalo úplně stejně jako to první. Míč na kopačkách měli budějovičtí hráči a jejich soupeř se dostával na jejich polovinu jen ojediněle. Střídání v pravý čas, tak by se dal nazvat počin Jozefa Webera, který vyslal v 62. minutě zápasu Jakuba Švece, který v té samé minutě vstřelil svůj první soutěžní gól v dresu Jihočechů. Budějovice v tu chvíli vedly 3:0. Vzápětí ovšem mohlo přijít snížení, Vlašim si vytvořila svou dosavadní největší šanci zápasu.

Centrovaný míč z pravé strany se po několika odrazech dostal k vlašimskému hráči a jeho následná střela trefila pravou tyč Šípošovy brány. 75. minuta už Vlašimi gólovou radost přinesla. Středem hřiště se balon dostal k Solomonovi, který si zpracoval míč, uvolnil se kolem penaltového puntíku a pohodlně skóroval. 3:1. V dalším průběhu zápasu už branka nepadla a Dynamo tak mohlo slavit postup do 4. kola MOL Cupu.

Ohlasy

Jan Baránek (asistent trenéra Dynama): "Utkání jsme chtěli zvládnout. Jak výsledkově, tak herně. Prodloužil nám sérii výsledkově povedených utkání, už jsme neprohráli pátý zápas po sobě, což může mít na mužstvo slušný vliv. Navíc to bylo vítězství domácí, na které jsme dlouho čekali. Věřím, že nám do dalšího zápasu, který pro nás bude ohromně důležitý, pomůže."

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, dynamo, české budějovice, Vlašim, pohár, MOL Cup, HC Dynamo Pardubice, Jakub Švec, Tomáš Zajíc, Patrik Čavoš, SK Dynamo České Budějovice, Jan Baránek, Jozef Weber

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo porazilo Vlašim a v MOL Cupu kráčí dal  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.