Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hráli jsme platonický fotbal, přiznal trenér Dynama po prohře v Jablonci

Po domácí prohře s Hradcem Králové prohrálo Dynamo také na hřišti Jablonce. Jihočeši jsou nyní třetí od konce. Trenér Jozef Weber po sobotním utkání přiznal, že jeho tým nebyl nebezpečný. Před zimní přestávkou vyzvou České Budějovice ještě Brno a poté pražskou Spartu.

O výkonu Dynama v Jablonci se toho dá říct pramálo. Jihočeši jednou vystřelili na branku a odvezli si prohru 0:3, kterou z lavičky sledoval bývalý trenér Českých Budějovic David Horejš. 

„Nezbývá nám nic jiného než si přiznat, že jsme dnes prohráli zaslouženě, hráli jsme platonický fotbal. Přišlo mi, že okolo 60. minuty jsme měli nějaký tlak a místo toho, abychom z toho něco vytěžili, inkasujeme druhou branku a sesypeme se z toho. Fotbal se hraje ve vápnech a my jsme v nich málo bojovali,“ shrnul na tiskové konferenci po utkání trenér Jozef Weber a dodal, že jeho tým nebyl nebezpečný.

Kouč také uznal, že jedna střela na branku je "strašně málo". V poli hra podle něj vypadala vyrovnaně, Jablonec byl ale dravější. „Naopak my jsme hráli se strachem a spoustu akcí už v první půli jsme nedotáhli, v tom domácí byli lepší a zaslouženě vyhráli,“ přidal Weber.

Speciální utkání prožil bývalý kouč Dynama David Horejš, který vede právě Jablonec. „Přiznávám, že to pro mě byl speciální zápas. Prožil jsem tam 24 let, k tomu klubu mám a vždy budu mít velký vztah. Ale tohle byl zápas o nás. Dneska jsme prolomili to, co nás stálo ztracené body v minulých zápasech, proměnili jsme totiž své šance. Nutně už jsme potřebovali vyhrát. Měli jsme i problémy, nemohl nastoupit Krob, zastoupil ho Šulc a nakonec to byl jeden z klíčových mužů toho zápasu,“ zhodnotil utkání na tiskové konferenci.  

Dynamo se v uplynulých týdnech pohybovalo uprostřed tabulky, teď ale ve vyrovnané Fortuna:lize spadlo a je třetí od konce. Spoutěž je ale velmi vyrovnaná, vždyť 5. a 14. místo od sebe dělí pouhých pět bodů. 

Jihočeši už v sobotu vyzvou doma Zbrojovku Brno a poté je 12. listopadu čeká náročné utkání na hřišti Sparty Praha. Následuje zimní přestávka, po které se Jihočeši představí až na konci ledna v Uherském Hradišti. 

„Náročné to bude, sami jsme si zavařili, bodově je to ale celkem vyrovnané, jedna výhra vás může posunout do středu tabulky. My si pokaždé venku nabijeme, jak se říká v tenise na brejk, a doma to nedokážeme potvrdit. Teď jsme ale nevyhráli ani venku, nic jednoduchého nás samozřejmě nečeká,“ dodal Weber.

Ohodnoť článek

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, dynamo, české budějovice, Jozef Weber, jablonec, SK Dynamo České Budějovice, FK Baumit Jablonec, trenér, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, FC Hradec Králové, David Horejš, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráli jsme platonický fotbal, přiznal trenér Dynama po prohře v Jablonci  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.