Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Trenér Weber končí v Dynamu, klub hledá náhradu

, aktualizováno 31. října 2022, 13:44

Dynamo, které se po prohře s Jabloncem propadlo na 14. místo, je bez trenéra. Jozef Weber se loučí se Střeleckým ostrovem a vedení klubu za něj hledá náhradu. Budějcké Drbně to potvrdil zdroj blízký klubu. Vyvrcholilo tím nevydařené období. Jihočeši v letošní sezoně mimo jiné ještě nevyhráli domácí ligové utkání.

Informaci zveřejnil jako první server iSport.cz. Budějcké Drbně ji potvrdil zdroj bízký klubu. Odvolání Jozefa Webera přišlo paradoxně po prohře 0:3 na hřišti Jablonce, který vede bývalý kouč Jihočechů David Horejš. Právě jeho Weber v pozici vystřídal. 

Dynamo prohrálo poslední dvě utkání. Weber byl podle informací redakce v ohrožení už po domácí prohře s Hradcem Králové 0:3, pak přišla porážka v Jablonci a definitivní odvolání. Jihočeši jsou nyní s 15 body na 14. příčce a významnou měrou k tomu přispívá i nevydařená bilance z domácích utkání. Na Střeleckém ostrově Dynamo dvakrát remizovalo a pětkrát prohrálo. 

Tým držel krok s ostatními díky venkovním zápasům. V nich si Jihočeši připsali čtyři výhry, jednu remízu a dvě prohry. Ani to ale trenéra Webera nezachránilo. 

„Vedení klubu se rozhodlo po neuspokojivých výsledcích a herní prezentaci klubu odvolat trenéra A-týmu Jozefa Webera a asistenta A-týmu Jana Baránka. Vedením A-týmu budou do konce podzimní části sezony pověřeni asistenti Jiří Lerch a Jiří Kladrubský,“ potvrdil klub na svém webu v pondělí odpoledne. Vedení oběma trenérům poděkovalo za odvedenou práci. 

Webera mají do konce podzimu nahradit Jiří Lerch a Jiří Kladrubský, uvedl iSport.cz. Vedení klubu mezitím hledá náhradu. V minulosti se skloňoval například Erich Brabec, bez angažmá je Karel Krejčí, který prostředí Českých Budějovic zná. K dispozici je také Pavel Drsek, ten skončil letos v květnu v druholigovém Varnsdorfu a dříve působil v Jablonci či Teplicích. 

České Budějovice čekají před zimní přestávkou dva zápasy. Už v tuto sobotu vyzvou doma Brno, o týden později se představí na hřišti pražské Sparty. Od jara by pak tým měl vést nový trenérský tým. Ten bude mít díky delší přestávce hodně času na práci. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miroslav Nejedlý / SK Dynamo ČB

Štítky dynamo, české budějovice, Jozef Weber, odvolání, SK Dynamo České Budějovice, FK Baumit Jablonec, trenér, Drbna.cz, Střelecký ostrov, Jiří Kladrubský, Jiří Lerch, David Horejš, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Weber končí v Dynamu, klub hledá náhradu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.