Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Takhle se chová tým, který chce vítězit, těší Kladrubského. Teď se těší na Letnou

Doposud sbíral zkušenosti jako asistent trenéra rezervy Dynama, teď ale čelí větší výzvě. Společně s Jiřím Lerchem vede Jiří Kladrubský A tým v lize a po uplynulém víkendu má důvod k radosti. Jihočeši doma konečně zvítězili, když porazili Brno 3:2.

První domácí výhra. Dynamo přestřílelo Zbrojovku

Pod vedením nové trenérské dvojice Lerch – Kladrubský přivítalo Dynamo na svém stadionu v 15. kole FORTUNA:LIGY brněnskou Zbrojovku, která je v probíhající sezoně zatím nad očekávání úspěšná. Dynamo ji ale přibrzdilo a po bojovném výkonu a třech...

Fotbalisté Českých Budějovic za sebou mají divoké dny. Po prohře s Jabloncem skončil Jozef Weber a tým dočasně převzala nová trenérská dvojice. Jihočechům změna prospěla a v sobotu konečně potěšili domácí fanoušky první domácí výhrou v letošní ligové sezoně. 

„Fotbal není složitý, když máte vnímavé hráče, jako máme my s trenérem Lerchem, tak jsem o to dnes neměl strach. Měli jsme dobré akce, dobře jsme napadali a věřím tomu, že to bude fungovat na všechny v lize. A co nejdéle. Lidé nás také přišli podpořit, to přesně Dynamo potřebovalo,“ shrnul Jiří Kladrubský na tiskové konferenci po utkání. 

Zkušený fotbalista ocenil hezké akce, dobré a vysoké napadání i nastavení, s kterým Jihočeši do utkání šli. „Ve středu jsem si po tréninku vzal slovo, protože jsem tam viděl odhodlání a takové to zdravé naštvání. Dnes na lavičce osm lidí stálo, fandilo a celkově tam bylo hodně emocí, přesně takhle se chová tým, který chce vítězit,“ popsal Kladrubský. 

Tým podle něj splnil pokyny od trenérů. Dynamo sice krátce po začátku druhého poločasu přišlo o vedení, ale poté následovala vlastní branka a proměněná penalta v podání Jakuba Hory. Hosté z Brna dokázali už jen snížit v 85. minutě. Tým i fanoušci ale prožívali velké napětí, když rozhodčí nastavil šest minut nad rámec základní hrací doby. 

Dynamo se díky první domácí výhře odlepilo od spodních pater a například na páté místo mu schází pouhé čtyři body. Jihočeši ale nemají jednoduchý los. Po venkovním utkání se Spartou je příští rok čeká náročný začátek jara v podobě zápasů se Slováckem, Libercem a Plzní.

Nyní se tým ale chystá na Letnou. Jiří Kladrubský, který právě se Spartou oslavil mimo jiné zisk dvou ligových titulů, se těší. „Samozřejmě náš úkol s Jiřím bude připravit mužstvo, jak nejlépe umíme. Na Spartě jsem jako trenér ještě nebyl, jsem zvědavý na atmosféru. Nevím, jestli tam znám ještě někoho z hráčů, s kým jsem hrál, kromě Vorlise (Vojtěch Vorel, pozn. redakce), ale samozřejmě se tam moc těším,“ dodal Klardubský. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, fotbal, brno, Jiří Kladrubský, trenér, sparta, SK Dynamo České Budějovice, Letná, FC Zbrojovka Brno, Jiří Lerch, AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec, Jozef Weber, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Takhle se chová tým, který chce vítězit, těší Kladrubského. Teď se těší na Letnou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.