Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podepsáno. Novými trenéry Dynama jsou Zápotočný s Niklem

Po sobotním prohraném zápase se Spartou se vedení Dynama rozhodlo oficiálně představit nové trenéry A-týmu. Těmi se stali Tomáš Zápotočný a Marek Nikl, kteří doposud působili v druholigové Příbrami. Dvojice na možný přestup upozornila v pátečním rozhovoru na webu FK Příbram. V neděli poté oba s budějovickým týmem podepsali nový kontrakt.

Je to oficiální. Vedení Dynama dnes podepsalo smlouvu s novými trenéry fotbalového áčka. Budějovické fotbalisty nyní povede Tomáš Zápotočný jako hlavní trenér a asistent Marek Nikl. Trenérská dvojice, která až doposud působila v druholigové Příbrami, na svůj možný příchod do Českých Budějovic poprvé upozornila v pátek ve videorozhovoru po zápase s Chrudimí. Dynamo informaci na svém webu zveřejnilo až po nedělním podpisu smlouvy s oběma trenéry. Zápotočný s Niklem vystřídají dosavadní trenéry Dynama Jiřího Lercha s Jiřím Kladrubským. Ti se na konci října ujali týmu po odvolání Jozefa Webera.

Trenérské duo z Příbrami má za sebou aktuálně úspěšný podzim, v němž jejich tým zaznamenal sérii zápasů bez porážky, kteru ukončila až páteční remíza s Chrudimí. Oba mají bohaté trenérské zkušenosti, mohou se ale pochlubit i hráčskými úspěchy. Dvaačtyřicetiletý Zápotočný například nastupoval za Příbram, Spartu nebo Liberec, se kterým v roce 2006 získal titul. Další dva triumfy čtyřnásobný reprezentant přidal v Turecku s Besiktasem a Bursasporem.

Příbram vedl Zápotočný od loňského listopadu, Nikl se k němu připojil v lednu. Šestačtyřicetiletý obránce má za sebou angažmá v Bohemians 1905 a devět let nastupoval za Norimberk, s nímž vyhrál Německý pohár.

Zápotočný s Niklem skončili v Příbrami a mají namířeno do Českých Budějovic

Fotbalisty Českých Budějovic od jarní části sezony pravděpodobně povedou Tomáš Zápotočný a Marek Nikl. Trenérská dvojice oznámila konec u lídra druhé ligy Příbrami a zároveň potvrdila nabídku z nejvyšší soutěže. Podle příbramského webu mají oba...

Noví trenéři se ujali budějovického celku po posledním utkání podzimní části první ligy, v němž Dynamo v sobotu podlehlo Spartě na Letné 0:1. Po třetí porážce z posledních čtyř utkání jim v nejvyšší soutěži patří 13. místo. Budějovický celek poprvé povedou v sobotu 19. listopadu, a to v utkání proti Hradci Králové, které se uskuteční v rámci osmifinále MOL Cupu.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto SK Dynamo ČB

Štítky Dynamo, fotbal, klub, trenér, smlouva, Budějce, SK Dynamo České Budějovice, Tomáš Zápotočný, Marek Nikl, 1. FK Příbram, AC Sparta Praha, Chrudim, Jiří Lerch, Jiří Kladrubský, Jozef Weber

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podepsáno. Novými trenéry Dynama jsou Zápotočný s Niklem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.