Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Euforie v Katovicích, o výhře domácích rozhodla branka z 91. minuty

Rušný víkend za sebou mají jihočeské fotbalové kluby. Táborsko dvakrát dohánělo ztrátu s rezervou Slavie, Písek si připsal důležitou výhru a v divizní soutěži pokračuje napínavý souboj o první místo, který svádí Lom a Katovice. Právě zápas posledního jmenovaného klubu nabídl drama, o výsledku rozhodla branka v 91. minutě.

Táborsko nastoupilo do venkovního utkání s B týmem pražské Slavie a diváci se rozhodně nenudili. Na úvodní gól rychle reagoval Babacar Sy, ale domácí šli ve druhém poločase znovu do vedení. I na to ale stihlo Táborsko odpovědět, když se podruhé prosadil Babacar Sy.

Podle trenéra Romana Nádvorníka jeho tým špatně vstoupil do utkání. Pochválil ale hráče za to, že se vrátili do zápasu. „Měli jsme ve druhém poločase dvacetiminutový úsek, kde jsme měli tři stoprocentní šance a měli jsme to vyřešit lépe. Bohužel se nám to nepovedlo, mohli jsme brát víc,“ zhodnotil pro klubový facebookový profil a dodal, že je za bod rád. Táborsko díky němu přezimuje na devátém místě. 

Bez bodu naopak odjížděla rezerva Dynama z Králova Dvora, kde Jihočeši prohráli 0:2. V obou poločasech se prosadil Kraus a B tým z krajského města zůstane před jarní částí třetí od konce v tabulce třetí nejvyšší soutěže. 

Důležitou výhru vybojoval Písek. Ten doma hostil Povltavskou FA a vyhrál 1:0 díky brance Němečka z 81. minuty. „Bylo to těžké utkání. Soupeř byl velice dobře připravený, vzadu bránil v pěti lidech a bylo těžké se dostat do jeho velice dobře poskládaného bloku. Hosté hrozili z brejků, naštěstí jsme jim jich moc nepovolili. Na konci se nám pak podařilo po trestném kopu vstřelit s přispěním hostujících obránců vítězný gól. Jsem za to moc rád, kluci si to odmakali, trpělivě si počkali na šanci a vítězství si nakonec zasloužili,“ zhodnotil pro kubový web trenér Milan Nousek mladší, jehož Písek je nyní devátý.

Katovičtí se radovali po gólu z 91. minuty

V divizní soutěži zůstanou na prvních třech příčkách tři kluby z jihu Čech. Lom i Katovice mají shodně 29 bodů, o tři body méně na podzim vybojovali fotbalisté Soběslavi. 

Skóre si o víkendu zlepšil hlavně Lom, který doma v jihočeském derby rozstřílel Český Krumlov 7:0. Dvakrát se prosadili Musiol s Tauberem a právě Zbyněk Musiol je lídrem tabulky střelců se 17 góly. Jedním gólem přispěli Slavík, Pfeifer a Rabiňák.

„Byl to pro nás nakonec relativně jednoduchý zápas, i když musím říct, že jsme z něj měli s ohledem na předchozí výsledky Krumlova větší obavy,“ řekl pro klubový web asistent trenéra a šéf klubu v jedné osobě Petr Kolář.

Katovičtí před sebou měli těžší úkol, o jejich výhře nad Hořovicemi rozhodla jediná branka. Ta padla až v 91. minutě, když se po rohovém kopu prosadil střídající Přemek Sládek a fanoušci mohli slavit povedený závěr podzimu.


Branka Katovic v 91. minutě rozhodla o výhře 1:0 nad Hořovicemi. 

Lom a Katovice stíhá třetí Soběslav, ta doma porazila Mariánské Lázně 4:2. Nováček divizní soutěže z Českého Krumlova je i přes nevydařený závěr podzimu na šestém místě. 

Ohodnoť článek

Foto SK Otava Katovice

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, Písek, Katovice, lom, soběslav, Český Krumlov, okres Tábor, soutěž, SK Slavia Praha, Zbyněk Musiol, podzim, Roman Nádvorník, Hořovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Euforie v Katovicích, o výhře domácích rozhodla branka z 91. minuty  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.