Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalistky Dynama vyzvou účastnice Ligy mistryň. Do Budějc přijede Slavia

Jedno z největších utkání sezony mají před sebou fotbalistky českobudějovického Dynama. Už tuto sobotu doma vyzvou při pohárovém utkání Slavii. Pražský tým vede tuzemskou nejvyšší soutěž a kromě toho působí v Lize mistryň.

Zápas se hraje v sobotu 26. listopadu od 15 hodin v areálu Složiště na umělé trávě. Jihočešky prožívají další dominantní sezonu. V tabulce divize C jsou první bez prohry a se skóre 79:3. 

Proti nim nastoupí v pohárovém utkání ligové šampionky, aktuální lídryně nejvyšší soutěže a účastnice Ligy mistryň, které mají ve skupině AS Řím, Wolfsburg a St. Polten. 

Dynamo má za sebou v poháru napínavou bitvu s divizním Hradištěm, kde rozhodovaly penalty. Následovalo druhé utkání, ve kterém Jihočešky zničily druholigový tým FC Praha 17:0. Nyní je na programu 3. kolo. Na něj se těší i Lucie Čondlová, která je na děleném prvním místě v divizní tabulce střelkyň. 

„Měli jsme velké štěstí, že jsme při losování dostali právě Slavii. Určitě to pro nás všechny bude velký zážitek. Půjdeme do toho naplno, budeme bojovat a na hřišti necháme všechno,“ řekla Budějcké Drbně Čondlová. 

Dynamo nepodcenilo přípravu, a tak ženy odehrály přípravné utkání v Rakousku proti silnějšímu soupeři. „Kromě toho rozebíráme naše videa, mluvíme o našich chybách a snažíme se z nich poučit, abychom byly na takové zápasy lépe připravené,“ popsala Čondlová. 

„Na zápas se velice těšíme. Přeci jen hrát s týmem, který je nejlepší v české lize a navíc je zástupcem Ligy mistryň, se nestává každý den. Pro nás i holky to bude skvělý zážitek. Ještě navíc, když je můžeme přivítat na domácí půdě,“ uvedla v tiskové zprávě asistentka trenéra ženského týmu Diana Benátová.

Ta věří, že na Složiště dorazí hodně diváků, kteří Jihočešky poženou proti silným soupeřkám. „V naší lize jsou zvyklé na úplně jiné tempo. Ale přípravě jsme porazily jejich juniorky a předvedly jsme skvělý výkon, takže doufám, že na to holky navážou a hlavně si zápas užijí,“ dodala Benátová. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky české budějovice, dynamo, ženy, fotbal, slavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalistky Dynama vyzvou účastnice Ligy mistryň. Do Budějc přijede Slavia  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.