Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z hostování se stal přestup. Čmelík je hráčem Dynama

Českobudějovické Dynamo si pojistilo slovenského fotbalistu Lukáše Čmelíka. Šestadvacetiletý hráč na podzim hostoval na Střeleckém ostrově z Karviné, v listopadu na jeho přestup klub uplatnil opci. Bývalý hráč Žiliny podepsal smlouvu do roku 2025.

Česká liga je tvrdší, na fotbal chodí více lidí, shodují se Slováci z Dynama

Dres českobudějovického Dynama v letošní sezoně nosí celkem sedm fotbalistů ze Slovenska. Kapitánem jihočeského klubu je zkušený stoper Martin Králik, který Budějcké Drbně poskytl rozhovor společně s křídelníkem Lukášem Čmelíkem. Bývalí...

O přestupu informovalo Dynamo na klubovém webu„Podle smlouvy o hostování jsme v případě zájmu o hráčovy služby museli do 30. listopadu uplatnit opci. Což jsme učinili. S hráčem nyní máme podepsanou smlouvu na přestup,“ řekl pro klubový web sportovní ředitel Milan Čadek.

Lukáš Čmelík dorazil do Českých Budějovic v srpnu letošního roku z druholigové Karviné. Od začátku svého angažmá se netajil tím, že si chce vybojovat smlouvu. „Myslím, že kromě těch tří utkání před reprezentační pauzou podávám dobré výkony. Hraji od začátku, věřím, že zdraví mi vydrží a zabojuji o to, abych tu byl na trvalý přestup,“ řekl Lukáš Čmelík v rozhovoru pro Budějckou Drbnu.

Lukáš Čmelík je odchovancem Žiliny. Rok strávil na hosotvání ve švýcarském Sionu a pak se vrátil domů. Hrál také v Polsku a před působením v Karviné byl hráčem Dunajské Stredy.

„Česká liga je o dost kvalitnější. Hraje se tady tvrdší styl fotbalu. Rychlostně je to určitě o nějaký level výš než slovenská liga. Větší kvalitu vlastně dokazují i kluby, které působí v evropských pohárech,“ hodnotil působení v Česku Čmelík. Ten za Dynamo naskočil do 15 ligových zápasů, ve kterých si připsal tři góly a jednu asistenci. Na jihu Čech má nyní smlouvu do června roku 2025. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, české budějovice, lukáš čmelík, sport, fotbal, přestup, karviná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z hostování se stal přestup. Čmelík je hráčem Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.