Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Táborsko získalo útočníka, který naposledy působil v Emirátech. Klub posílil i brankář

Druholigové Táborsko hlásí první dvě zimní posily. Za jihočeský klub bude góly střílet sedmadvacetiletý útočník Jakub Šašinka. Kromě něj se k týmu připojil o rok mladší brankář Martin Pastornický.

O nových posilách informoval klub na svém webu. Oba hráče si trenér Roman Nádvorník vyzkoušel při přípravných zápasech Tipsport ligy. Oba navíc zná z předchozích angažmá. 

„Jakub je somatotyp útočníka, který nám chybí. Skoro každý druholigový tým podobného útočníka má. Věřím, že nám pomůže se zlepšením ofenzivy a střílením branek, platný ale bude díky své výšce i v defenzivě. Jakub má už něco odkopáno i v první lize, je v ideálním věku,“ sdělil pro klubový web Nádvorník na adresu Jakuba Šašinky.

Odchovance Baníku Ostrava vedl Nádvorník v Řecku a v Emirátech. Šašinka hrál kromě Baníku také za Karvinou, Příbram, sloveský Poprad, řecký klub Kozanis a naposledy si vyzkoušel fotbal ve Spojených arabských emirátech, kde nosil dres klubu Al Dhaid.

Brankáře trénoval Nádvorník v Řecku a Karviné

Trenér Nádvorník už několikrát zopakoval, že má Táborsko málo ofenzivných fotbalistů. I to je důvodem, proč přichází Jakub Šašinka.

Druhou zimní posilou se stal šestadvacetiletý brankář Martin Pastornický. Ten začínal s fotbalem v Karviné. Hostování strávil v Interu Bratislava a Třinci a poté odešel do již zmíněného řeckého klubu AEP Kozanis.

„Chceme mít silnou brankářskou dvojici. Martin Pastornický byl pro mě jasná volba. Spolu s Adamem Zadražilem budeme mít dva kvalitní gólmany,“ doplnil Roman Nádvorník, který Pastornického trénoval v Karviné a v Řecku.

Z jeho slov vyplývá, že brankářskou dvojici opouští František Kotek. Ten zamířil do Tábora na hostování z pražské Sparty před letošní sezonou. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Silon Táborsko

Štítky táborsko, fotbal, jakub šašinka, posily, přestupy, česko, sport, pastornický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko získalo útočníka, který naposledy působil v Emirátech. Klub posílil i brankář  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.