Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo po sympatickém výkonu na Slovácku prohrálo o jediný gól

V úvodním kole jarní části FORTUNA:LIGY Dynamo zajíždělo na hřiště Slovácka, kde po několika zajímavých příležitostech skórovat bohužel nedokázalo. Domácí naopak udeřili jednou a svěřenci Nikla a Zápotočného se tak na jih Čech vrací bez bodu.

Dynamo do úvodních minut jarní části FORTUNA:LIGY vstoupilo aktivně. Hned v úvodní minutě se po postupné kombinaci dostal z nějakých dvaceti metrů do zakončení Hora, který pálil z první. Branku ale přestřelil. Šanci na ohrožení branky mělo také domácí Slovácko, po faulu jednoho z hráčů Dynama se k míči postavil Havlík, Janáčkovu branku ale přestřelil. Ve třinácté minutě mohl v černobílých barvách skórovat Hora, který ve středu hřiště sebral Nguyenův odkop a z první vystřelil, míč na brankové čáře ale vykopl domácí kapitán Kadlec. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou a dlouhou dobu se nic zajímavého nedělo. Po necelé půl hodině však domácí zahrozili v podobě brejku, na jehož konci byl zakončující Kohút. Jeho pokus ovšem zamířil vedle. 

O chvíli později se do nebezpečné situace dostali také Jihočeši, konkrétně Hellebrand. Ten se po Čoličově rohovém kopu dostal k zakončení na hranici vápna, jeho pokus byl ale zablokovaný domácí obranou. Ve 33. minutě se do další zajímavé akce dostalo Dynamo, Potočný si skvěle přebral míč, přenesl hru na Skovajsu a ten poslal nebezpečný míč do vápna. S celou situací si ale poradil brankář Nguyen. Pár metrů za pokutovým územím přiťukl ve 43. minutě míč Potočnému Čermák, první jmenovaný vyzkoušel zakončit, jeho pokus ale o hodně minul cíl. A tak na druhé straně zahrozilo Slovácko. Po rohovém kopu se do hlavičkového zakončení dostal Kalabiška a branku Budějovic těsně minul. Do poločasové přestávky se tak šlo za stavu 0:0.

Do druhého dějství Dynamo vstoupilo stejně, jako do toho prvního. Aktivně. Ve 47. minutě přišel dobrý centr zprava a do zakončení se dral Potočný, následoval rohový kop. Ten následně domácí defenziva odvrátila. Se svou odpovědí přišli také domácí. Reinberk střílel nebezpečně, jeho pokus byl ovšem zablokovaný. V 53. minutě se do obrovské šance dostal opět Reinberk, kterého ale nadvakrát vychytal fantastický brankář Jihočechů Janáček. Snad ještě větší šanci měl Klíma, kterému hráče odclonil Vecheta a první jmenovaný šel sám na Janáčka, který hráče domácího celku vychytal.

Odražený balon mohl do prázdné brány poslat Vecheta, budějovický kapitán Králik ale výborně budějovického gólmana zastoupil a míč vyrazil tělem do zámezí. V 71. minutě už to Slovácko ale vyšlo. Havlík dobrým pasem našel Daniela Holzera a ten míč poslal k pravé tyči. Slovácko vedlo 1:0. O tři minuty později se na druhé straně míč různými způsoby odrážel v pokutovém území domácích, až se nakonec odrazil k Čermákovi a ten z voleje vypálil. Bohužel ale přestřelil. V utkání už se nic dalšího nestalo a České Budějovice tak na Slovácku v úvodním kole jarní části padly o jeden gól.

Slovácko - SK Dynamo ČB 1:0

Branky: 70. Holzer (Havlík), Žluté karty: 50. Vecheta, 87. M. Kadlec – 6. J. Hora, 58. Králik, 78. Broukal, Rozhodčí: J. Všetečka – J. Hrabovský, J. Pečenka, Diváci: 2714

Slovácko: Nguyen – Kalabiška, M. Kadlec (C), Hofmann, Reinberk – Daníček, Havlík – Petržela (77. Doski), Kohút (62. Kim), Brandner (62. Holzer) – Vecheta (88. Šašinka).

Sk Dynamo ČB: Janáček – Čolić, L. Havel, Králik (C), Skovajsa – Broukal, P. Hellebrand (79. Jak. Matoušek I) – Potočný (88. Hais), M. Čermák, J. Hora I – Zajíc (62. Adediran).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dynamo ČB

Štítky Slovácko, 1. česká fotbalová liga, Česko, SK Dynamo České Budějovice, fotbal, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo po sympatickém výkonu na Slovácku prohrálo o jediný gól  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.