Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dynamo porazilo Brno 2:1 a po 16 letech postoupilo do semifinále domácího poháru

Fotbalisté Českých Budějovic porazili ve čtvrtfinále MOL Cupu Brno 2:1 a po 16 letech postoupili do pohárového semifinále. Oba góly vítězů vstřelil v prvním poločase útočník Tomáš Zajíc, za hosty snížil v nastaveném čase Josef Divíšek.

Jihočeši především v prvním poločase dominovali a soupeř se prakticky jen bránil. V 7. minutě se domácí chvíli radovali z toho, že po faulu na Potočného budou kopat penaltu. Jenže po zhlédnutí videa rozhodčí Hocek původní verdikt zrušil.

České Budějovice se přesto o chvíli později dočkaly vedení. V 19. minutě po Horově centru do pokutového území posunul míč hlavou Adediran, balon pak ještě prodloužil Potočný a volný Zajíc měl dost prostoru k tomu, aby z pár metrů skóroval.

Další šanci měl v 38. minutě Adediran. Míč mu hlavou poslal proti noze Potočný a Adediran přibližně z 20 metrů mířil těsně vedle spojnice tyče a břevna. Aktivita Dynama vyvrcholila krátce před přestávkou. Ve 43. minutě neudržel ránu obránce Sladkého brněnský brankář Hrubý a Zajíc se prosadil podruhé.

Brno se s výsledkem nesmířilo a v úvodu druhé půle bylo nebezpečnějším týmem. Jeho tlak téměř zúročil v 53. minutě Nečas, šanci mu ale zlikvidoval českobudějovický brankář Šípoš a následná Faltova dorážka skončila vedle. V 56. minutě Brno čtyřikrát vystřídalo a na hřiště se dostal i nejlepší ligový střelec Řezníček.

Hosté v nastaveném čase snížili, když se gólově prosadil Divíšek, ale víc už nestihli. Jihočeši porazili Brno podruhé v sezoně, na podzim nad ním v lize na svém hřišti zvítězili 3:2.

Dynamo České Budějovice - Zbrojovka Brno 2:1 (2:0)

Branky: 19. a 43. Zajíc - 90.+2 Divíšek. Rozhodčí: Hocek - Ratajová, Matoušek - Petřík (video). ŽK: Hrabina (Brno). Diváci: 952.

Sestavy:
Č. Budějovice:
Šípoš - Sladký, Broukal, Králik, Skovajsa - Adediran (77. Čermák), Hora, Čavoš (90. Grič), Penner (63. Hellebrand), Potočný (90. Mršič) - Zajíc (63. Matoušek). Trenér: Nikl.

Brno: Hrubý - Hrabina, Štěrba, Hlavica (56. Texl), Divíšek - Matejov (56. Ševčík), Pachlopník (82. Koželuh), Endl, Falta, Nečas (56. Granečný) - Rogožan (56. Řezníček). Trenér: Dostálek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, Dynamo, Brno, České Budějovice, pohár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo porazilo Brno 2:1 a po 16 letech postoupilo do semifinále domácího poháru  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.