Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zní to jako sen. Přemýšlím nad tím, aby kluci nezpychli, říkal po zápase se Slavií trenér Zápotočný

Jen málokdo věřil před nedělním zápasem Fortuna ligy budějckému Dynamu. Na Střelecký ostrov totiž přijela Slavia, která aktuálně vede nejvyšší fotbalovou soutěž. Utkání ale rozhodl jediný gól. Brankáře Koláře překonal v 68. minutě domácí Adediran a po závěrečném hvizdu tak mohla na stadionu propuknout nefalšovaná euforie.

„Zní to jako sen, i když je to realita. Všichni si to užíváme,“ řekl po zápase jeden z trenérského dua Tomáš Zápotočný a dodal: „Asi byste se divili, nad čím teď přemýšlím. Přemýšlím nad tím, aby kluci nezpychli a nelítali někde v oblacích. Budeme se připravovat dál. Jsou to tři body proti silnému soupeři. Věřím, že si to Budějce užívají. Hokejky vyhrály, volejbalisté vyhráli a teď my. Je to krásný hattrick."

Podle něho rozhodla trpělivost. „A taky nula vzadu a perfektně odvedený výkon od každého hráče. Říkali jsme klukům, že to bude o jedné šanci, o jedné tutovce. A bylo to tak. Quadri to vyřešil fantasticky. To dělá hráče hráčem. Vzal to na sebe. My víme, jaké má kvality, proto sem taky přišel,“ uzavřel Zápotočný.


Vítězná radost.

Na jeho slova navázal také druhý z trenérského tandemu. „Dneska nám všechno vyšlo. Trochu jsme zamíchali se sestavou i rozestavením, dobře jsme to uvařili a prostě to sedlo. Slavia má obrovskou kvalitu a jsme rádi, že se nám podařilo získat tři body. První poločas byl z naší strany povedený a chtěli jsme v koncentrované hře pokračovat i po přestávce, abychom nedostali hloupý gól. Variantu se střídajícím Adediranem, který pak vstřelil gól, jsme měli připravenou a dneska jsme prostě měli i šťastný den. Zvládli jsme to po všech stránkách. Musím hráče pochválit za výkon, nasazení bojovnost, zkrátka za všechno,“ shrnul trenér Dynama Marek Nikl.

Čtete také:

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Slavia, Fortuna liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zní to jako sen. Přemýšlím nad tím, aby kluci nezpychli, říkal po zápase se Slavií trenér Zápotočný  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.