Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odchovanec jihočeského fotbalu Jiří Šplíchal odletí s českým týmem U18 na turnaj do Španělska

Odchovanec jihočeského fotbalu Jiří Šplíchal dostal pozvánku na nadcházející sraz reprezentačního výběru do osmnácti let. Záložník Táborska se zúčastní mezinárodního turnaje ve španělské Marbelle, kde se česká reprezentace střetne s výběry Švédska, Dánska a Norska.

„Je to ocenění práce nejen samotného hráče, ale celého našeho klubu na úseku mládeže. Ukazuje se, že jdeme v Táborsku po dobré cestě. Je to také vizitka realizačního týmu A mužstva, který zapojuje do kádru mladé hráče. Jiří, kromě toho že nastupuje za dorost U19, patří právě do druholigového kádru. Přejeme Jirkovi, ať se mu v reprezentaci daří,“ poznamenal šéftrenér Sportovního centra mládeže FC Silon Táborsko Kamil Tobiáš.

Jiří Šplíchal fotbalově začínal v Milevsku. V probíhající sezoně naskočil do jediného druholigového zápasu. V září odehrál patnáct minut proti Prostějovu.

Reprezentační dres oblékne také Dynamák Ondřej Čoudek. Talentovaný bek Dynama a vítěz ankety o sportovní objev roku Jihočeského kraje poletí na konci března do Portugalska, kde Českou republiku čeká elitní fáze kvalifikace o postup na mistrovský Evropy U19. Česká reprezentace tam narazí na Chorvaty, Portugalce a Švédy.

Čoudek má na svém kontě dva ligové starty v nejvyšší lize. Jeden v aktuální sezoně a druhý v uplynulé sezoně. Za reprezentaci U19 odehrál šest utkání, za U18 tři.

Teoretická šance na účast v reprezentačním výběru zůstává ještě u několika dalších Dynamáků. V širším výběru reprezentací se objevil také Petr a Jan Zíkovi, kteří budou plnit roli náhradníků v týmu do 17 let, Libor Bastl, Jan Brabec a Tomáš Hák jsou v širší nominaci U20 a Martin Janáček je mezi náhradníky v reprezentaci do 21 let.

Ohodnoť článek

Foto FC Silon Táborsko

Štítky Jiří Šplíchal, Česká fotbalová reprezentace, okres Tábor, Norsko, Švédsko, Dánsko, Marbella, reprezentace, Kamil Tobiáš, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odchovanec jihočeského fotbalu Jiří Šplíchal odletí s českým týmem U18 na turnaj do Španělska  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.