Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo v přátelském zápase s Lincem o gól padlo

Víkend bez fotbalu? Kdepak. Jihočeské Dynamo se o reprezentační přestávce vydalo za hranice a sehrálo přátelské utkání s rakouským Lincem. Budějovičtí fotbalisté prohrávali po půl hodině už o tři branky, neboť linecký celek byl extrémně efektivní. Černobílí ale dokázali zápas ještě dvěma brankami zdramatizovat, vyrovnat se ovšem už bohužel nepovedlo. České Budějovice tak z Rakouska odjíždí s porážkou 3:2, za Jihočechy skórovali Penner s Matouškem.

Začátek utkání měli lepší českobudějovičtí fotbalisté, protože už v 1. minutě se do nebezpečné situace na pravé straně dostal Penner, který následně cpal balon před branku. Míč ale proletěl pouze malým vápnem Lince. Utkání v dalších minutách mělo celkem slušné tempo a hrálo se nahoru dolů. První gólová situace přišla ve 23. minutě, kdy se na levé straně k míči dostal domácí Florian Flecker a na zadní tyč prostřelil Šípoše. O tři minuty později rakouský celek své vedení navýšil, za velkým vápnem ke střele natáhl Moses Usor a trefil se nádherně, budějovický brankář neměl šanci.

Vzápětí se skóre mohlo měnit znovu, tentokrát se do dobré příležitosti dostalo Dynamo. Z levé strany centroval Penner a míč se po všelijakých odrazech dostal až k Mrsićovi, jehož následné zakončení bylo sražené na roh. A tak trestal Linec. Moses Usor si naběhl za obranu a přidal svou druhou branku v zápase, 3:0 pro Linec. Ve 36. minutě měli Jihočeši obrovskou šanci. Z levé strany do vápna odcentroval Skovajsa a před brankářem Lince se zjevil úplně sám Matoušek. Toho ale Lawal skvěle vychytal. O tři minuty později to ale černobílým už konečně vyšlo. Sladký posunul balon na Matouška, ten míč dobře podržel a z pravé strany ho hrál před branku, kde byl Nicolas Penner, který se nemýlil a snížil na 3:1.

Na začátku druhého dějství si dobrou příležitost vytvořil Linec, když se jeho hráč řítil z levé strany sám na branku, Andrew ale ve své premiéře za A – tým jeho šanci výborným zákrokem zneškodnil a vyrazil na rohový kop. Rakušáci svou šancí pohrdli, Jihočeši nikoliv. V 52. minutě dobrý centr z pravé strany zužitkoval Jakub Matoušek a snížil na 3:2. Po hodině hry mohlo být srovnáno. Sluka na levé straně dobře potáhl míč, předložil ho Mrsićovi a ten našel ve vápně Matouška, jenž ovšem ztroskotal na znovu skvělém brankáři Lawalovi. V závěrečných minutách České Budějovice vyvinuly na svého soupeře tlak, vyrovnávací branku ale vstřelit nedokázaly a z rakouského Lince tak odjíždí s porážkou 3:2.

Linec - Dynamo České Budějovice 3:2 (3:1)

Branky: 26. a 32. Usor, 23. Flecker - 39. Penner, 58. Matoušek.
Základní sestava Českých Budějovic: Šípoš - Sladký, Králik, Broukal - Čavoš, Grič - Mršič, Hora, Penner, Skovajsa - Matoušek. Trenér: Nikl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Rakousko, fotbal, Linec, Dynamo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo v přátelském zápase s Lincem o gól padlo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.