Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Zlína jedeme vyhrát, hlásí Roman Potočný

Reprezentační pauza je minulostí a už v sobotu Dynamo naskočí zpět do ligového kolotoče. Ve 25. kole FORTUNA:LIGY se budějovičtí fotbalisté představí na půdě posledního Zlína. V dresu „Ševců“ dříve působil i náš ofenzivní univerzál Roman Potočný. „Angažmá ve Zlíně mi prospělo, rád na to vzpomínám. Ale jedeme tam vyhrát,“ říká před sobotním střetnutím jedenatřicetiletý fotbalista.

Romane, v sobotu vás čeká zápas se Zlínem, který hraje o záchranu. Co od bitvy očekáváš?
Čeká nás určitě těžké utkání, hodně bojovné. My se ale budeme soustředit hlavně sami na sebe, budeme chtít pokračovat v naší hře a vyhrát.

Když odmyslíme zápas v Olomouci, v poslední době jste dokráčeli k docela slušným výsledkům. Budete na tuto sérii chtít navázat?
Určitě, jak jsem říkal, budeme chtít vyhrát. Chceme zvítězit v každém utkání. Ovšem víme, že to nebude nic jednoduchého.

Zlín se nachází na posledním místě a je pod velkým tlakem. Bude tedy jistě chtít za každou cenu bodovat.
To samozřejmě víme, ale to chtěl i Baník. Pro nás je dobré, že jsme si teď nahráli nějaké body a jsme více v klidu. Pod tlakem se hraje každému hůře, než když máte nějaký polštář. Ale jak jsem už zmínil, rozhodně to ve Zlíně nebude nic jednoduchého.

Venku se Dynamu podařilo vyhrát naposledy v říjnu loňského roku. Je teď ten vhodný moment, kdy to můžete zlomit?
Každý soupeř teď v lize je těžký, proti nikomu to není jednoduché. Každý zápas je jiný. Bylo by ale hezké, kdybychom tam zvítězili a přivezli tři body domů.

Ve Zlíně jsi půl roku působil, nastřílel jsi tam tři branky. Jak na to vzpomínáš?
Jo, byl to hezký půlrok. Vyčistil jsem si tam hlavu, chytl formu a vrátil jsem se do Baníku. Prospělo mi to, rád na to vzpomínám.

Liga se vrací po reprezentační pauze. Dokázal jsi si po tom náročném programu, který jste měli, alespoň trochu odpočinout?
Myslím si, že jsme si moc neodpočinuli, docela slušně jsme trénovali. (směje se) Dostali jsme ale dva dny volna, ty jsem strávil s rodinou, za což jsem byl rád, a to mi pomohlo.

Náročný program vás ale čeká i v dalších dnech, po Zlínu se jede hned na Spartu, poté doma souboj s dalším týmem zespodu tabulky, Teplicemi. Jak se na to připravit?
Na každý zápas se připravujeme skoro stejně. Soustředíme se hlavně na sebe a myslím si, že pro každého hráče je lepší hrát než trénovat. Já osobně se na ten anglický týden moc těším.

Ohodnoť článek

Štítky fotbal, Dynamo, Zlín, Fortuna liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Zlína jedeme vyhrát, hlásí Roman Potočný  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.