Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo od první minuty hrálo v deseti a utkání se Zlínem nezvládlo

Ve 25. kole FORTUNA:LIGY po reprezentační přestávce Dynamo zavítalo na hřiště zlínských Ševců a chtělo jednoznačně bodovat. Už v první minutě ale přišla červená karta pro Lukáše Havla a od té chvíle zlínští hráči převzali otěže zápasu. Žlutomodří fotbalisté nadělili Dynamu „búra“ a vyhráli 5:1, jediný gól Jihočechů vstřelil Tomáš Zajíc.

Hrůzostrašný začátek zápasu pro hráče Dynama. Neuběhla ani minuta a zlínští fotbalisté se dostali do samostatného úniku na brankáře Šípoše. Za záchrannou brzdu však zatáhl českobudějovický Havel, který brnknul špičkou kopačky o nohy unikajícímu Vukadinovičovi. Jelikož byl stoper Jihočechů posledním hráčem, musel si od rozhodčího prohlédnout červenou kartu. Domácím tento moment vlil krev do žil a proti deseti měli herní převahu. V desáté minutě se po centru z levé strany sám na penaltě zjevil Kozák, brankář Dynama ale předvedl výborný zákrok. Zlínští přitápěli pod kotel, a i nadále neustále ohrožovali branku Českých Budějovic.

Do velké šance se ale dostali také dynamáci, když se po odkopu z vlastní polovinu sám na Rakovana hnal Potočný, kterého ale v poslední chvíli rozhodil Procházka a gólman Ševců míč vyrazil. Ve 26. minutě se ale prvního gólu utkání dočkali domácí fotbalisté. Cedidla z pravé strany poslal míč na Libora Kozáka, jenž nikým nehlídaný hlavou uklidil balon za Šípošova záda. O chvíli déle si Dynamo vytvořilo příležitost na skórování. Skovajsa poslal ostrý centr do vápna, jeden ze zlínských hráčů ho prodloužil až ke Škodovi a ten zkusil vypálit. Jeho rána ovšem byla zblokována. Ve 34. minutě se Zlín radoval podruhé, Čanturišviliho branka ale kvůli ofsajdu nebyla uznána. 40. minuta už ale změnu skóre přinesla, radovat se mohli opět domácí. Simerský na hranici vápna posunul míč na Filipa Baleje a ten poslal balon k pravé tyči Šípošovy branky, 2:0 pro Ševce. A tímto výsledkem také první poločas skončil.

Druhý poločas žádnou výraznější změnu nepřinesl, budějovičtí fotbalisté to v deseti lidech na hřišti měli opravdu těžké. A v 56. minutě navíc přišel další zářez ze strany Zlína. Po střele Baleje skvěle Šípoš zasáhl, odražený míč se ale dostal až k Vukadinovi Vukadinovičovi, jenž z dorážky slovenského brankáře překonal. V 65. to mohlo být už o čtyři branky. Zlínský křídelník Vukadinovič předložil jak na zlatém podnose míč před prázdnou branku Dramému, který nám ukázal, že i takováto šance jde neproměnit.

Gólové radosti se v 79. minutě dočkaly také České Budějovice, střílený centr Sluky na zadní tyč do sítě dopravil Tomáš Zajíc. Ten nejprve sice nastřelil tyč, z následné dorážky už ale skóroval, 3:1. Gólové hody ale pokračovaly. Zlínští Ševci se po rohovém kopu dostali do dvou tutových šancí, které zlikvidoval Šípoš, na tu třetí od Josseho Didibi už byl ale krátký a Zlín vedl 4:1. Minutu před koncem z přímého kopu krásnou střelou mohl snížit Potočný, jeho pokus se ale pouze otřel o břevno. A tak přišla rána na druhé straně. Z pravé strany v nastaveném čase odcentroval Cedidla a Nedeljko Kovinić upravil skóre na konečných 5:1.

Trinity Zlín - Dynamo České Budějovice 5:1 (2:0)

Branky: 26. Kozák, 44. Balaj, 56. Vukadinovič, 82. Didiba, 90.+2. Kovinič - 78. Zajíc. Rozhodčí: Nehasil - Šimáček, L. Matoušek - Kocourek (video). ŽK: Slončík (Zlín). ČK: 1. Havel (Č. Budějovice). Diváci: 1729.

Sestavy:
Zlín:
Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Čanturišvili - Vukadinovič (87. Fantiš), Hlinka, Didiba (87. Tkáč), Dramé (87. J. Hellebrand) - Balaj (67. Slončík), Kozák (67. Kovinič). Trenér: Vrba.

Č. Budějovice: Šípoš - Sladký (71. Grič), Havel, Králik, Skovajsa (46. Sluka) - P. Hellebrand, Hora, Čermák (80. Penner), Čavoš (4. Broukal) - Škoda (71. Zajíc), Potočný. Trenér: Nikl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Fortuna liga, fotbal, Dynamo, sport, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo od první minuty hrálo v deseti a utkání se Zlínem nezvládlo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.