Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motor zúžil kádr, žádný ze zkoušených hráčů neuspěl

Trenéři Motoru rozhodli o prvním zúžení kádru pro extraligovou sezónu 2020/2021. Nikdo z hráčů na try-outu je během vynuceně zkráceného kempu nezaujal natolik, aby si vybojoval místo v sestavě. Někteří z juniorů byli posláni zpět do mládežnického mužstva. Naopak nadějně se vyvíjí situace ohledně možnosti využití brankáře Jiřího Patery.

Českobudějovičtí před nařízenou karanténou trénovali rozděleni na dvě skupiny, kdy bylo v týmu přes čtyřicet hokejistů. Součástí přípravného kempu byly i tréninkové zápasy. Vysoký počet hráčů ale museli trenéři v pokročilé fázi přípravy, kdy se blíží start extraligy, zredukovat.

Klhůfek, Vopelka, Ville končí

I v letošní přípravě využil Motor možnosti try-outů. Tentokrát nikdo ze zkoušených hokejistů nezaujal trenéry natolik, aby získal angažmá pro extraligovou sezónu. Obránce Marek Baránek a útočníci Pavel Klhůfek, Lukáš Vopelka a Malo Ville na zkoušce neuspěli a v Motoru končí. „Všichni přišli do přípravy fyzicky připravení, v případě Baránka, Klhůfka a Vopelky se jednalo o hráče s extraligovými zkušenostmi. Jsme rádi, že nám vytvořili konkurenční prostředí. Ale byla jasná domluva, že musí v přípravě přehrát hráče na svých pozicích, což se nestalo. Bohužel pro ně bylo zkušební období zkráceno minimálně o týden kvůli karanténě. My už ale museli o zúžení kádru rozhodnout, kádr není nafukovací, nemůžeme teď ani v jednom dni cokoliv vypustit a zanedbat. Musíme jet naplno, kvůli karanténě jsme ztratili čtrnáct dní. Rozhodli jsme se tak jít dál s hráči, které známe a kterým věříme," komentuje rozhodnutí asistent Václava Prospala Aleš Totter.

Zpět do juniorského týmu byli posláni brankář Marek Dvořák, obránci Jiří Remta a Dominik Vaněk a útočník Vojtěch Bárta. „Juniory jsme brali primárně na doplnění kádru, abychom mohli postavit dvě tréninková mužstva. Pro ně bylo výborné, že si to vyzkoušeli, víme o nich a nadále je budeme sledovat. Měli by se zařadit k tahounům juniorky," sděluje Totter. „Rozhodně nezklamali. Původně jsme počítali, že s námi budou tři týdny, nakonec se z toho stal jen týden, i ten byl pro ně ale rozhodně prospěšný," je si Totter jistý. V přípravě ČEZ Motor nadále pokračují další hráči věkově spadající do mládežnické kategorie, kteří s áčkem absolvují kompletní přípravný blok. Jedná se o obránce Václava Svacha a útočníky Matouše Hrubce, Jakuba Čížka a Martina Beránka.

Toman zůstává, Kondelík se vrací do Ameriky

A jaká je situace ohledně mladíků, kteří působí v zámoří a kteří se připravovali s českobudějovickým mužstvem? V kádru zůstává útočník Matěj Toman, který ukončil působení v Kanadě a je hráčem Motoru. Od týmu se již odpojil útočník Jáchym Kondelík, který se v příštím týdnu vrací do Ameriky. Do přípravy Motoru naopak ještě naskočí po skončení karantény, ve které jsou po reprezentační akci české dvacítky, obránce Šimon Kubíček a útočník Pavel Novák.

O jejich angažmá u týmu trenéři zatím neuvažovali. V přípravě ale dále zůstává i jednadvacetiletý brankář Jiří Patera, u kterého je situace odlišná a o kterého mají trenéři zájem. „Vypadá to, že do USA poletí nejdříve v průběhu listopadu. Uvažujeme, že bychom si ho do té doby nechali a je reálná šance, že by tu byl k dispozici i pro zápasy. Ne nadarmo byl draftován do NHL, v zámoří se strašně zlepšil v rozehrávce holí, je to moderní aktivní gólman. Je to pro nás varianta, vedení podniká kroky, abychom mohli Pateru využít," sdělil Aleš Totter.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, příprava, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Patera, karanténa, trenér, USA, Pavel Klhůfek, Lukáš Vopelka, Marek Baránek, Jáchym Kondelík, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor zúžil kádr, žádný ze zkoušených hráčů neuspěl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.